Radiozendamateur krijgt 'Gouden Antenne'

ALMERE • Ma 20 augustus 2018 | 15:35 • Maandag 20 augustus 2018 | 15:35

Radiozendamateur Johan Jongbloed uit Almere krijgt vrijdag de ‘Goldene Antenne’ uitgereikt door de burgemeester van Bad Bentheim in Duitsland. Jongbloed is de tweede Nederlander, die deze prijs in ontvangst mag nemen.

De Almeerder krijgt de onderscheiding voor zijn hulp bij het opzetten en onderhouden van de radioverbinding in Nepal na de aardbeving op zaterdag 25 april 2015. Er was die dag nauwelijks communicatie mogelijk met Nepal. Er moest een alternatieve noodverbinding opgezet worden zodat de hulpdiensten weer konden communiceren.

Dankzij de connecties van Jongbloed, zowel in de politiek als binnen de zendamateurwereld, konden meer benodigde hulpmiddelen weer naar de juiste plek worden gebracht. Daarvoor schakelde hij onder meer defensie in en burgemeester Annemarie Jorritsma. 

De Goldene Antenne wordt sinds 1982 uitgereikt aan individuele zendamateurs of organisaties die uitzonderlijke hulpverlening hebben geleverd door middel van amateurradio. De laatste keer dat de prijs werd uitgereikt, was in 2012.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel