Aangifte na diefstal en vernielingen bij Vindplaats Zenit

ALMERE • Ma 20 augustus 2018 | 20:12 • Maandag 20 augustus 2018 | 20:12

Eigenaren van volkstuintjes bij Vindplaats Zenit in Almere zijn boos. Verschillende keren is er groente uit hun tuintjes gestolen. Ook zijn er hekjes vernield en vernielingen aan de archeologische vindplaats gepleegd. Van de voorvallen is nu aangifte bij de politie gedaan.

Vindplaats Zenit is een plek bij Almere waar archeologische vondsten zijn gedaan. Het gaat onder meer om vuurstenen en pijlpunten uit de prehistorie. Vanwege de vondsten mag op Vindplaats Zenit niet worden gebouwd. In plaats daarvan zijn er moes- en schooltuinen aangelegd. Ook is een vuurplaats en een prehistorische hut gemaakt.

Eigenaren van tuintjes op het terrein hebben een paar maal groentedieven op heterdaad betrapt. Een vrouw werd hier door de tuinders op  aangesproken, maar kwam de volgende dag gewoon terug om opnieuw groente mee te nemen. 

Op het terrein is ook een TIJDpad, dat bezoekers vertelt over de geschiedenis. Een kunstwerk langs dit pad zou zijn vernield. Verder zijn enkele boomstam-bankjes door onbekenden opgestookt in een kampvuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel