Bloemencorso's komen honderdduizenden dahlia's tekort

MARKNESSE • Ma 20 augustus 2018 | 23:37 • Maandag 20 augustus 2018 | 23:37

Bloemencorso's komen honderdduizenden dahlia's tekort vanwege het droge weer van de afgelopen tijd. Groepen uit de Noordoostpolder die meedoen aan het corso in het Overijsselse Vollenhove, komende zaterdag, hebben daar ook mee te maken. Volgens Harold Westhuis van de Bloemencommissie Vollenhove kunnen van de 6500 bestelde bakken dahlia's maar 5300 geleverd worden. 

Bouwwagengroep 'Geniaal' uit Marknesse beplakt een deel van de wagen niet met bloemen, maar met houten voorwerpen. Wagenbouwer Wilfred Kleine weet niet hoeveel bloemen Geniaal precies tekort komt. Hij denkt niet dat de bezoekers er veel van zullen merken. Volgens Kleine blijft het een mooi evenement. Hij verwacht echter niet dat zijn praalwagen in de prijzen valt. "We gaan niet voor een prijs. We hopen vooral dat we niet laatste worden." 

Ook bij andere corso's is er een gebrek aan dahlia's. Zo meldt Omroep Gelderland een tekort van honderdduizenden bloemen bij het corso in Rekken en volgens RTV Drenthe mist het corso in Eelde zo'n 200.000 dahlia's. 

Het bloemencorso in het Overijsselse Vollenhove is zaterdag rechtstreeks te bekijken bij de collega's van RTV Oost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel