Storing treinverkeer inmiddels verholpen, treinen rijden weer

FLEVOLAND • Di 21 augustus 2018 | 19:11 • Dinsdag 21 augustus 2018 | 19:11

De treinen tussen Flevoland, Amsterdam, Schiphol en Utrecht rijden vanaf woensdagochtend weer volgens de normale dienstregeling, aldus de Nederlandse Spoorwegen. De treinenloop was onzeker, omdat niet duidelijk was of de storing in de nacht van dinsdag op woensdag op tijd kon worden opgelost.

De storing zat in de besturingssystemen bij de verkeersleiding in Amsterdam, daardoor lag het treinverkeer sinds het begin van de avond grotendeels plat. De seinen en wissels werkten niet, waardoor de machinisten hun treinen stil moesten zetten. De storing leek rond 20.30 uur opgelost, maar de systemen vielen toen opnieuw uit.

Sinds 22.30 uur konden de NS en ProRail weer mondjesmaat treinen bij Amsterdam laten rijden. De spoorbedrijven denken zo alle gestrande reizigers naar huis te kunnen brengen. De storing is inmiddels helemaal opgelost. Er wordt weer volgens de normale dienstregeling gereden.

Wel vraagt de NS om rekening te houden met extra drukte. De NS raadt reizigers aan de reisplanner te raadplegen en de website van de NS in de gaten te houden.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel