'Gemeente maakt rommeltje van Flevo Golf Resort'

LELYSTAD • Di 21 augustus 2018 | 23:42 • Dinsdag 21 augustus 2018 | 23:42

Bewoner Ton Weijers van het Flevo Golf Resort in Lelystad voelt zich benadeeld. Toen hij zijn woning kocht, moest hij zich stipt houden aan het stedenbouwkundig concept. Volgens Weijers was hij daardoor 20.000 euro extra kwijt aan bouwkosten. Nu ziet hij dat er bij nieuwbouw totaal wordt afgeweken van dat concept. Zo hebben nieuwe woningen een andere dakhelling, andere dakpannen en staan er schoorstenen op. En dat vindt hij niet eerlijk.

Weijers staat woensdag voor de rechtbank omdat hij alle correspondentie tussen de bouwer Unigolf en de gemeente wil hebben. Hij wil erachter komen wanneer, hoe en met wie de afspraken zijn gemaakt om af te wijken van het stedenbouwkundig concept. Volgens hem zijn de bewoners daar in elk geval niet over geïnformeerd. Voornaamste doel van Weijers is om de 20.000 euro die hij extra moest betalen bij de bouw terug te krijgen van de gemeente.

Volgens Weijers is de Nationale Ombudsman ook met een onderzoek gestart om te kijken of de bewoners wel goed zijn geïnformeerd. Weijers voert zijn strijd op persoonlijke titel. Hij zegt dat een aantal bewoners wel achter hem staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel