'Onderzoek schade windmolens niet onafhankelijk'

NAGELE • Di 28 augustus 2018 | 17:48 • Dinsdag 28 augustus 2018 | 17:48

Een onderzoek dat minister Wiebes van Economische Zaken heeft laten doen naar de schade door het Windpark Zuidwester bij Urk is niet onafhankelijk geweest.

Dat stelde een inwoner uit Nagele dinsdag bij de rechtbank in Utrecht.
Martin Mulder, tevens burgerraadslid voor ONS Noordoostpolder, woont op 1200 meter afstand van het windpark. Hij eist 60.000 euro schadevergoeding van het Rijk, omdat zijn huis door het windpark minder waard is geworden.
Een door minister Wiebes aangewezen deskundige stelt dat Mulder geen schade lijdt en dus geen recht heeft op een schadevergoeding.

Betaald door minister


Mulder vindt de deskundige niet onafhankelijk, omdat die betaald is door de minister. Maar volgens zijn woordvoerder wil de minister juist draagvlak creëren voor duurzame energie. De minister wil heel graag schade vergoeden, maar alleen als er echt schade wordt aangericht door deze windmolens.

Lagere onroerend zaakbelasting


De man uit Nagele wees er ook op dat hij een vijftien procent lagere aanslag voor de onroerend zaakbelasting heeft gekregen van de gemeente. Dat vloeit voort uit een rechtszaak die een plaatsgenoot heeft gevoerd. De minister en Koepel Windenergie vinden dat hij in een andere situatie verkeert. 

De rechter doet over zes weken uitspraak. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel