'Verdenking van schuld aan ernstig kartongeluk Walibi'

BIDDINGHUIZEN • Do 30 augustus 2018 | 11:56 • Donderdag 30 augustus 2018 | 11:56

Het Openbaar Ministerie denkt dat er sprake is van schuld aan het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel bij het kartongeluk begin mei in Walibi. Het Functioneel Parket van het OM laat dat weten. Bij een ongeluk op de kartbaan van het pretpark in Biddinghuizen raakte een 13-jarig meisje ernstig gewond. Door wie er mogelijk fouten zijn gemaakt, is nog niet duidelijk. 

Het OM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doen onderzoek naar het ongeluk. Daarbij wordt volgens een woordvoerder van het OM gekeken naar alle omstandigheden die een rol hebben gespeeld bij het ongeluk, zoals de kartbaan, de karts en het wel of niet dragen van een helm.

Het slachtoffer kwam met haar lange haren vast te zitten in de motor van een kart en liep hoofdletsel op. Het dragen van een helm en beschermende kleding is geen verplichting op de baan in Walibi. Wel wordt bezoekers met lang haar verzocht om het haar op te binden in een knot, maar volgens ooggetuigen zou het haar van het slachtoffer vlak na de start zijn losgeraakt. 

Het is nog onduidelijk wanneer het onderzoek klaar is. Zolang het onderzoek loopt, blijft de kartbaan dicht

Foto: News United / Damian Ruitenga

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel