'Vulvapoli nog niet goed te vinden'

EMMELOORD • Zo 2 september 2018 | 19:47 • Zondag 2 september 2018 | 19:47

Het spreekuur van de vulvapoli in het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord wordt nog niet veelvuldig gebruikt. Veel vrouwen met klachten aan het geslachtsdeel weten de poli nog niet te vinden. En dat terwijl er volgens gynaecoloog Tineke Schukken veel vrouwen met pijn rondlopen. 

"Veel vrouwen met klachten zoals jeuk, irritatie of pijn rond de schaamstreek praten er niet over en doen er ook niks aan", vertelt Schukken. "Als ze bij ons langskomen kunnen we onderzoeken waar de klachten vandaan komen. Een zalfje van de drogisterij wil niet altijd helpen. Soms zit er een diepere klacht onder."

Meerdere specialisten 


Eén keer per maand op vrijdag is het spreekuur bij de vulvapoli. Daar werken meerdere specialisten samen. "Op deze manier hoeft de patiënt haar verhaal maar één keer te vertellen en kunnen we kijken of er verdere behandeling van de dermatoloog of de gynaecoloog nodig is", legt dermatoloog Marjan de Groot uit. 

Dezelfde poli zit ook in de vestiging in Sneek en daar loopt het wel heel erg goed. "Die zit er ook al wel een paar jaar, het was de eerste vulvapoli van Nederland, dus mensen uit het hele land komen er heen", legt gynaecoloog Schukken uit. 

Rustig


Schukken en De Groot denken dat het in Emmeloord nog rustig is, omdat veel mensen er nog niet van gehoord hebben. "Het kan ook zijn dat de huisartsen hier anders werken, dat ze liever de mensen bij zich houden dan ze doorsturen naar poliklinieken", vertelt Schukken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel