Tentoonstelling over mensenhandel op Grote Markt

ALMERE • Di 4 september 2018 | 10:11 • Dinsdag 4 september 2018 | 10:11

Winkelend publiek kan in Almere op de Grote Markt vanaf woensdagmiddag een fototentoonstelling bekijken over mensenhandel. De tentoonstelling 'Open je Ogen' bevat foto's en verhalen van slachtoffers van mensenhandel.

De tentoonstelling is gemaakt door CoMensha, een landelijke organisatie die zich inzet voor slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Ter gelegenheid van hun 30-jarig bestaan zijn er 30 portretten van slachtoffers gemaakt met verhalen erbij.

'Slachtoffers worden niet gezien'
"Met deze tentoonstelling willen we mensen bewust maken dat het overal gebeurt," aldus Ina Hut, directeur-bestuurder van CoMensha. Volgens Hut is mensenhandel in Nederland een zwaar onderschat probleem. "Het gaat om een schatting van 30.000 slachtoffers, die niet gezien worden. Heel veel mensen weten niet dat dit probleem in Nederland speelt."

Hut benadrukt dat mensenhandel meer is dan alleen seksuele uitbuiting. "Het gaat bijvoorbeeld ook om uitbuiting bij arbeid in de landbouw, tuinbouw en gedwongen criminaliteit." De organisatie hoopt dat met deze tentoonstelling duidelijk te maken en slachtoffers erkenning te geven.

De tentoonstelling is te zien van 5 september tot 1 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel