Twaalf tips na bewakingsbeelden in Opsporing Verzocht

ALMERE • Di 4 september 2018 | 21:32 • Dinsdag 4 september 2018 | 21:32

De politie heeft twaalf tips gekregen over de twee overvallen op de supermarkten Jumbo en de Albert Heijn in Almere, vorig jaar december. Dinsdagavond liet de politie bewakingsbeelden van de overvallen zien in Opsporing Verzocht op NPO1.

De politie denkt dat het om dezelfde dadergroep gaat. In beide gevallen werd het personeel door gewapende daders bedreigd.

Medewerkers en klanten van de Jumbo aan het Geinplein in Almere Stad werden op zondag 17 december opgeschrikt door de overvallers. Volgens de politie gingen die er vandoor met geld en sigaretten. Twee dagen later werd de Albert Heijn aan het Meerveldplein in Almere Haven overvallen. Ook daar bedreigden de overvallers de werknemers, maar ze moesten er uiteindelijk zonder buit vandoor.

Getrokken wapens
Bij de overval op de Jumbo kwamen vier mannen binnen met getrokken wapens. Te zien is dat er op dat moment nog veel klanten aanwezig waren in de winkel. Het personeel werd gedwongen om geld te geven.

Ook bij de overval op de Albert Heijn kwamen de daders met getrokken wapen binnen. Eén van de daders had vermoedelijk een automatisch wapen bij zich. Ze bedreigden ook het zoontje van een klant bij de servicebalie. De overval mislukte en de daders zijn vermoedelijk gevlucht in een Volkswagen Fox.

Lees verder onder de video


De kleding die de overvallers droegen en de tassen die ze bij zich hadden waren bij beide overvallen nagenoeg gelijk. Dat geldt ook voor het gedrag van de mannen. Daarom denkt de politie dat het om dezelfde dadergroep gaat. Eén van de mannen heeft een gezet postuur, de anderen zijn dunner en kleiner. Alle verdachten zijn donker getint.

Eerder opgepakte verdachten
De politie heeft in januari drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overvallen. Wegens gebrek aan bewijs is het trio weer vrijgelaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel