Nieuw Waterloopbos krijgt steeds meer vorm

NOORDOOSTPOLDER • Vr 7 september 2018 | 10:28 • Vrijdag 7 september 2018 | 10:28

De opknapbeurt in het Waterloopbos in Noordoostpolder krijgt steeds meer vorm. Zo tekenden Natuurmonumenten en De Strandhoeve deze week een samenwerkingsovereenkomst. In het bos komt namelijk een horecagelegenheid die voor rekening van familiebedrijf De Strandhoeve komt.

Die ruimte komt in het nieuwe Paviljoen Het Proeflab, waar ook het nieuwe bezoekerscentrum in wordt gehuisvest. Het is niet de enige verandering in het Waterloopbos. De afgelopen tijd is er namelijk hard gewerkt aan een opknapbeurt.

Naast het Paviljoen komt er een nieuwe hoofdingang en meer parkeerplekken. Die zijn straks te vinden naast de 'oude' Deltagoot. Het monument heeft een paar aanpassingen gehad en doet straks dienst als kunstwerk 'Deltawerk'.

Het vernieuwde Waterloopbos is vanaf donderdag 27 september te zien. Dan is de officiële opening van Deltawerk en tegelijkertijd de aftrap van het evenement 'Waterloopbos Licht aan!' Bezoekers krijgen dan het verhaal van het bos en de waterloopkundige onderzoeken te horen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel