Opnieuw lening van miljoen voor geothermisch boren

LUTTELGEEST • Ma 10 september 2018 | 14:51 • Maandag 10 september 2018 | 14:51

De Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, oftewel DE-on, wil opnieuw geld steken in het project waarbij glastuinders in Luttelgeest overstappen van gas naar aardwarmte. Ze verstrekken een subsidie in de vorm van een lening van 1 miljoen euro. Drie jaar geleden werd ook al eens geïnvesteerd door DE-on in het project.

Er zijn in Luttelgeest vergevorderde plannen om te boren naar aardwarmte. De tuinders hebben zich verenigd in de Aardwarmte Combinatie Luttelgeest. Ze willen graag duurzamer te werk gaan. Door het gebruik van aardwarmte, hoeven er geen fossiele brandstoffen te worden gebruikt om de kassen te verwarmen. De vergunningen om te gaan boren zijn nog niet helemaal rond.

DE-on is een initiatief van de provincie Flevoland en helpt initiatiefnemers bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van duurzame energieprojecten. Naast de subsidie van DE-on, heeft de Aardwarmte Combinatie Luttelgeest ook een subsidiebedrag van het Rijk gekregen van bijna 100 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel