Inwoners én bedrijven mogen meedenken over nieuwe burgemeester

DRONTEN • Do 13 september 2018 | 12:41 • Donderdag 13 september 2018 | 12:41

Wat voor een type moet de nieuwe burgemeester van Dronten zijn? Een ervaren politicus, of juist iemand die jong en ambitieus is? En heb je de voorkeur voor een zakelijk persoon, of juist voor een informele burgemeester? Het zijn vragen die inwoners van Dronten de komende weken kunnen beantwoorden.

De gemeenteraad wil bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester namelijk iedereen betrekken. Op de website www.burgemeesterdronten.nl kan een vragenlijst worden ingevuld. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt bij het opstellen van de vacaturetekst voor de nieuwe burgemeester.

‘Ook praten met Lowlands en Aeres Hogeschool’
De vertrouwenscommissie, die deze profielschets opstelt, wil ook in gesprek met bedrijven en organisaties. Voorzitter Paul Vermast noemt Lowlands, de Aeres Hogeschool, politie, Openbaar Ministerie, en de brandweer als voorbeelden.

"Als het gaat om het hebben van grote concerten in je gemeente dan is dat een openbare orde-vraagstuk. Dus dan is het nuttig om te horen wat de organisator nodig heeft in een burgemeester," aldus Vermast over Lowlands

Hij is er niet bang voor dat partijen op deze manier een te grote stempel kunnen drukken als het gaat om de vraag wie de nieuwe burgemeester wordt. "Wij gaan in gesprek met ze om een profielschets op te stellen. Zodra die profielschets is opgesteld, staat die vast. Daarna hebben we met niemand gesprekken meer. Alles wat gebeurt in dat deel van de vertrouwenscommissie is geheim."

Waarnemer
De huidige burgemeester, Aat de Jonge, stopt er per 1 november mee. De zoektocht naar zijn opvolger is op dat moment nog niet afgerond. Commissaris van de Koning Leen Verbeek zal een waarnemend burgemeester benoemen voor de tussenliggende periode.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel