'Gevoel van veiligheid na drie branden weg'

EMMELOORD • Do 13 september 2018 | 23:57 • Donderdag 13 september 2018 | 23:57

"Je gevoel voor veiligheid is weg". Dat zegt Johan Raterink uit Emmeloord, nadat hij voor de derde keer binnen een maand zijn schuur in brand zag staan. Eind vorige maand moest de brandweer de schuur in zijn achtertuin al twee dagen achter elkaar blussen.

Donderdagmiddag was het opnieuw raak. De brand werd ontdekt door de achterbuurvrouw van de familie Raterink. Van het dak van hun schuurtje is niet veel meer over. De fietsen die erin stonden hebben ze er nog tijdig uit kunnen halen.

In het schuurtje staat een rookoventje, maar dat kan volgens Raterink niet de oorzaak zijn van de brand want die heeft hij al twee weken niet gebruikt. Hij gaat uit van brandstichting. "Het moet aangestoken zijn, dat kan niet anders. Er is niks geen warmte of zo bij".

Hij is blij dat er bij de branden geen gewonden zijn gevallen, maar het doet hem veel. Dat hij zijn gevoel van veiligheid kwijt is, vindt hij het ergste.

Over de oorzaak van de branden is vorige maand niks bekend gemaakt. Wel benadrukte de brandweer destijds dat het vuur niet weer opgelaaid kon zijn. Omdat ook de oorzaak van de nieuwe brand onduidelijk is, hebben forensische specialisten van de politie uitgebreid onderzoek bij de schuur gedaan.

Later opnieuw brand
Enkele uren na de brand bij de familie Raterink, was een straat verderop weer een brand in een schuur. Over de oorzaak van deze brand in de Botterstraat is nog niets bekend. Ook is niet bekend of er een verband is tussen beide branden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel