Baas Corendon: "Lelystad Airport is aanfluiting"

LELYSTAD • Vr 14 september 2018 | 14:06 • Vrijdag 14 september 2018 | 14:06

De directeur van Corendon is niet te spreken over Lelystad Airport. "Een absolute aanfluiting", omschrijft Steven van der Heijden het vliegveld in een interview met TravMagazine.

De luchtvaartmaatschappij die vooral bekend is van haar vluchten naar de landen rond de Middellandse Zee gaf eerder nog aan 'zeker van Lelystad Airport gebruik te maken'. Die zekerheid is niet terug te lezen in een interview dat vrijdag werd gepubliceerd.

Corendon-directeur Van der Heijden: "Zelfs áls Lelystad opengaat, en dat is nog maar de vraag, dan is dat in eerste instantie met 4.000 vliegbewegingen per jaar. Dat is 0,8 procent van de capaciteit van Schiphol. Waar hebben we het over?"

"Dat betekent minder dan zes retourvluchten per dag. Als je daar drie vliegtuigen neerzet, vlieg je heel Lelystad vol", zegt Van der Heijden. "Dat is een absolute aanfluiting."

Toch laat de topman de mogelijkheid open ooit nog Corendon-vluchten vanuit Lelystad Airport uit te voeren. "Dan moet Corendon wel nette voorwaarden krijgen", stelt Van der Heijden in het interview met TravMagazine.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel