Pyromaan actief in Emmeloord?

EMMELOORD • Vr 14 september 2018 | 15:52 • Vrijdag 14 september 2018 | 15:52

De politie wil dat getuigen van de schuurbrandjes die in de afgelopen weken in Emmeloord plaatsvonden zich bij hen melden.

Donderdagavond vlogen binnen een tijdsbestek van enkele uren twee schuurtjes in brand. Het ene schuurtje ligt aan de Botterstraat, op loopafstand ligt het andere schuurtje achter een huis aan de Bossulaan.

Amper drie weken eerder stond diezelfde schuur aan de Bossulaan ook al in lichterlaaie. Woensdag 22 augustus brak er een brand uit in de rieten schuur, die vervolgens door de brandweer werd gedoofd, om de volgende dag opnieuw in brand te vliegen. De brandweer stelt dat het niet mogelijk is dat het vuur van woensdag een dag later plots oplaaide en opnieuw brand kon veroorzaken. Die donderdag 23 augustus stond ook nog een container in Emmeloord in brand.

De politie heeft donderdagavond uitgebreid forensisch onderzoek uitgevoerd en is in de buurt op zoek naar mensen die meer over de branden weten. Wat betreft de oorzaak houdt de politie nog alle opties open. Al zijn zoveel brandjes binnen enkele weken wel erg opvallend, stelt politiewoordvoerder Jacqueline van Houten. "Een schuur vliegt niet zomaar in brand. En het is wel heel toevallig als twee schuurtjes op een nacht in brand vliegen."

Toch twijfelt de eigenaar van de al drie keer getroffen schuur aan de Bossulaan er niet aan dat zijn schuur opzettelijk in brand is gestoken. "Het moet aangestoken zijn, dat kan niet anders. Er is niks geen warmte of zo bij", vertelt Johan Raterink, in wiens tuin de schuur staat. Het rookoventje dat in de schuur staat kan volgens Raterink ook niet de oorzaak van de brand van donderdagavond zijn geweest, want die had hij al twee weken niet gebruikt. "Mijn gevoel van veiligheid is na drie branden weg", zegt hij.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel