Werk aan de A6 (2): 1,6 miljoen kuub zand

ALMERE • Di 18 september 2018 | 14:23 • Dinsdag 18 september 2018 | 14:23

Bij de verbreding en uitbreiding van de A6 tussen de afslagen Almere Haven en Almere Buiten Oost wordt enorm veel zand verplaatst. Het gaat in totaal om 1,6 miljoen kubieke meter.

Met name op het gedeelte bij het toekomstige Floriadeterrein, waar de nieuwe snelweg een paar meter naar beneden gaat, lijkt de bouwplaats op één grote zandbak. Een groot deel van het afgegraven zand wordt hergebruikt in de directe omgeving; het gaat naar de Almeerse stadsdelen Nobelhorst en Poort waar nog veel zand nodig is.

Herman Klein is shovelmachinst en werkt al een kleine twee jaar aan de A6. "Er zijn dagen bij dat ik 5.000 kuub zand verwerk. En ik ben niet de enige met zo’n machine." In de cabine van de shovel heeft Klein het hele project op een beeldscherm staan.

Via GPS-metingen wordt op de centimeter nauwkeurig bijgehouden hoeveel zand hij nog moet afgraven. "Piketpaaltjes zetten we niet meer. Dankzij dit systeem kan ik heel zelfstandig werken."

Bekijk hier de overige afleveringen van de serie 'Werk aan de A6'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel