Verplichte opname voor Drontenaar die man aanviel

DRONTEN • Di 18 september 2018 | 19:06 • Dinsdag 18 september 2018 | 19:06

Een 26-jarige man uit Dronten moet voor maximaal een jaar naar een psychiatrisch ziekenhuis. Dat heeft de rechtbank bepaald. De asielzoeker uit Zimbabwe viel in mei in Amersfoort een willekeurige voorbijganger aan.

De verdachte verkeerde destijds in een psychose. "Ik hoorde stemmen, ik was geestelijk in de war, vertelde de Drontenaar tijdens de rechtszaak. Volgens het slachtoffer moest hij plotseling voor zijn leven vechten, nadat hij net een lunchpakketje voor zijn dochtertje naar haar school had gebracht. De Drontenaar kwam pas weer een beetje bij zinnen toen hij enkele dagen na zijn aanhouding in de cel dwangmedicatie kreeg toegediend.

De rechtbank achtte de Drontenaar schuldig aan poging tot doodslag, maar volgens gedragsdeskundigen moet de man door zijn psychische gesteldheid volledig ontoerekeningsvatbaar worden geacht. Conform hun advies besloot de rechtbank dat de man voor maximaal een jaar voor behandeling moet worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dit was ook door de officier van justitie geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel