Akkerbouwer Lodders wordt boerenambassadeur

SWIFTERBANT • Di 18 september 2018 | 21:37 • Dinsdag 18 september 2018 | 21:37

Akkerbouwer Jaap Lodders uit Swifterbant wordt ambassadeur van de Flevolandse boeren. Hij doet dat namens Team Agro NL, een organisatie die het imago van de Nederlandse land- en tuinbouwsector wil verbeteren. De kersverse boerenambassadeur is overigens een ander persoon dan zijn naamgenoot, de oud-gedeputeerde en huidige wethouder van Almere Jaap Lodders.

Volgens akkerbouwer Lodders is het belangrijk dat boeren zelf naar voren treden en hun verhaal doen. "Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media." Dit is een taak waar de traditionele Land- en Tuinbouworganisatie als grote belangenorganisatie volgens Team Agro NL niet altijd aan toe komt. "Die zijn toch meer op de achtergrond met beleid en de grote lijnen bezig".

Team Agro NL is begin dit jaar van start gegaan. Het collectief heeft inmiddels zes boerenambassadeurs in vier provincies. De organisatie vertegenwoordigt naast boeren, telers en tuinders ook vissers en jagers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel