Hoog Overijssel wil overlast op airlines verhalen

LELYSTAD • Wo 19 september 2018 | 19:34 • Woensdag 19 september 2018 | 19:34

Actiegroep Hoog Overijssel wil twaalf luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk stellen voor de schade en overlast die ontstaat als zij vanaf 2020 vanaf Lelystad Airport gaan vliegen.

Advocaat Wim Klostermann schrijft dit namens de groep in een brief aan de Nederlandse maatschappijen KLM, Transavia, Corendon, TUI Airlines, het Britse easyjet en Flybe, het Spaanse Vueling, Norwegian Air Shuttle uit Noorwegen, Wizz Air uit Hongarije, WOW Air uit IJsland en Turkish Airlines.

Overlast door laagvliegroutes
Volgens Klostermann van Nysingh Advocaten maken de maatschappijen zich schuldig aan overlast en aantasting van het woongenot en natuurgebieden als zij er voor kiezen de laagvliegroutes van en naar Lelystad te gebruiken. Hierdoor staan ook duizenden banen in de recreatiesector in Overijssel en Gelderland op de tocht.
Klostermann vindt het een onrechtmatige daad als maatschappijen hun eigen financiële gewin boven dat van tienduizenden mensen onder de vliegroutes stellen.

Advocaat wil ook Luchthavenbesluit aanvechten
De advocaat bereidt ook een bodemprocedure voor tegen de staat om het Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport vernietigd te krijgen. Dit is in 2015 vastgesteld, maar Hoog Overijssel vindt dat de gevolgen voor klimaat en gezondheid onvoldoende zijn onderzocht.
Tegen het besluit was destijds geen beroep bij de bestuursrechter mogelijk. Nadat Hoog Overijssel fouten in de geluidsberekeningen had ontdekt, heeft minister Cora van Nieuwenhuizen het Luchthavenbesluit aangepast.
Mocht de Tweede Kamer het Luchthavenbesluit later dit jaar goedkeuren zonder dat de overlast wordt weggenomen, dan stapt Hoog Overijssel naar de burgerrechter.

'Brussel' buigt zich nog over vakantievluchten
Overigens heeft geen van de maatschappijen die Hoog Overijssel heeft aangeschreven al besloten om naar Lelystad te gaan. Op dit moment buigt de Europese Commissie zich over een voorstel van de minister over hoe vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad verplaatst kunnen worden. De minister wil op Lelystad alleen vluchten toestaan die maatschappijen op Schiphol opgeven. Pas als hierover duidelijkheid komt zullen maatschappijen hun keuze maken.

Deel artikel

reacties (43)

 • jan

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  beste rageerders, ik ben dit jaar voor het eerst ( in 50 jaar) met het vliegtuig op vakantie geweest naar een lekker warm eiland, ik heb genoten en heb geen schuldgevoel, eindelijk kon ik een vliegticket betalen, ik weet zeker dat de mijnheer van hoog overijssel deze beperking nooit heeft gehad, en ik durf te garanderen dat hij geen moeite heeft om andere mensen overlast te bezorgen, door zijn vakantie vanaf schiphol te regelen want dit type mens is alleen maar met zichzelf bezig. bij ons in Almere komen er elk uur tientallen vliegtuigen over, en als mijn kleindochter bij ons is is er steevast de opmerking, opa kijk een vliegtuig en we genieten er elke keer weer van. overlast heb ik alleen van de opgeschoten jongelui, die met hun scooters voorbij scheuren.
  ik zie uit naar het moment dat Lelystad opgaat, op de fiets ernaar toe, geen lange wachtijden of dure parkeerplaats, en lekker over de polder starten en landen, wat wordt dit genieten, en voor de azijn zeikers, dood gaan we allemaal, ga genieten van de tijd die je hebt, morgen kan het te laat zijn.

  reageer
 • jan2

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Beter lezen J3. NU, dus na zijn vakantie kan Jan ineens wel vertrekken! ZES vliegvelden in Nederland is meer dan genoeg.

 • Hannes

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Azijn zeikers, weer zo'n stopwoord van bepaalde populisten, die hun imago dreigen te verliezen!

 • Jan3

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  @jan2; beetje sneue reactie Jan. Waarom gun je eerste Jan zijn welverdiende vakantie niet?

 • Jan2

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Beste Jan, hier in Nederland was het schitterend weer. Daar hebben miljoenen mensen van genoten. Uit je laatste stukje blijkt dat je verhaal niet klopt. Nu kun je, na 50 jaar!, ineens wel vertrekken van het flutvakantievliegveldje? Ook jij bent vertrokken van een van de zes andere vliegvelden. Inderdaad ga nu genieten van de Ruimte, Rust en Groen in de Flevopolder en laten we zorgen dat het voor onze kinderen ook zo blijft.

 • Claus

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  En zijn die plezier vliegtuigjes die boven Lelystad de meeste overlast geven, schoon? Of zijn de klagers bang dat zij hun wekelijks extreem lawaaiig pleziertje boven Lelystad niet meer kunnen doen als het vliegveld open gaat?

  reageer
 • Geer

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Graag bij het onderwerp blijven!

 • Cathy

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Logische actie. In dit schaakspel zijn de inwoners van 5 provincies aan zet. In 2009 meldde de luchtverkeersleiding al dat het een slecht idee zou zijn om Lelystad airport uit te breiden. Tweede Kamer leden zijn door fouten in MER niet goed ingelicht. Op basis van fouten zijn beslissingen genomen. Inwoners worden als "gekkies" neergezet. Door onze overheid is de gang naar de Raad van State onmogelijk gemaakt. Dit laat je niet over je heen gaan. Niet berusten en afwachten dat het zo'n vaart niet zal lopen (zie ellende bij andere luchthavens), maar nu een vuist maken en laten zien dat inwoners wel degelijk invloed kunnen uitoefenen en deze zet is er één van.

  reageer
 • Han

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Stevie: als je de paasvuren noemt, het is bepaald geen frisse lucht in de laatste week van het jaar.

 • Stevie

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Laten ze dan ook stoppen met de paasvuren.

 • Hannes

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Klagen vooraf of achteraf! Een waardevolle uitbreiding ligt nog steeds in het midden!!

  reageer
 • Fred

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Lachwekkende reactie weer van al die 'economen' en voorstanders van het vliegveld. Alsof het een serieuze discussie is dat je naast een vliegveld kan wonen zonder geluidsoverlast. Bij alle (regionale) vliegvelden worden de omwonenden gek van de herrie en kan de was niet buiten drogen vanwege de vuiligheid die daar uit de lucht komt. En dan die onzin dat tegenstanders zelf niet mogen vliegen. Bent u wel een in een discotheek geweest? in de trein gezeten? patatje gegeten bij de FEBO etc. etc?? Dan ook niet meer zeuren als ze een discotheek tegen je erfgrens willen bouwen?? natuurlijk wel!! Gewoon opkomen voor je woonomgeving is een primair recht van iedereen. Sterker nog, als ik voorstander zou zijn van iets waarvan ik zou weten dat het overlast veroorzaakt zou ik mijn standpunt heroverwegen. het heeft iets asociaals om tegen anderen te zeggen dat zij het maar moeten slikken, helemaal met die flinterdunne onzin argumenten die ik tot nu toe gehoord en gelezen heb.

  reageer
 • Harry

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  OMG: welkom in de democratie Nederland. Waar iedereen zijn mening vrij mag uiten.

 • Harry

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Beste Pim e.a Toenmalig wethouder J.F heeft twee jaar geleden al de conclusie getrokken dat het vakantie vliegveld niet rendabel is. (Toen der tijd tot 2023) De honderden miljoenen ( schatting dezelfde wethouder 150 miljoen) kunnen aanzienlijk beter gebruikt worden voor de crisis in de zorg, het onderwijs en veiligheid. Dan heb ik het nog niet aan over de schade aan de gezondheid en de vele tientallen natuurgebieden.

 • OMG

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  @Harry: Jij of ik of mijn buurman bepaalt niet wat genoeg is. Als dat wel zo was dan zouden we nu met aanmerkelijk minder mensen in Nederland wonen, was dat vliegveld niet nodig, stonden we (bijna) nooit in de file en waren we snel aan de beurt voor een huurhuisje.

 • Pim

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  @ Harry: Dat er al 6 vliegvelden zijn en dat een dergelijk aantal genoeg is, is een mening. Een kreet.
  Verplaatsing van Schiphol vluchten naar overige vliegvelden vermindert de overlast rond Schiphol. Verhoogt de overlast over een groter gebied. Dus over een groter aantal mensen. Oftewel, gedeelde smart is halve smart.
  Waarom zijn 6 vliegvelden genoeg? Waarom geen kleiner aantal vliegvelden? Waarom Schiphol niet naar zee verplaatsen, zodat de Randstad er een natuurgebied met heel veel bomen als longen bij krijgt?
  Graag een onderbouwing van jouw mening door middel van feiten dat er geen zevende, achtste en negende vliegveld bij mag komen.

 • Harry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Ach, dr zijn al zes vliegvelden. Dus das genoeg!

 • Pim

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Kwestie van onder andere resultaten van meerdere recente RIVM-onderzoeken over elkaar leggen:
  Indien bewoners van zekere adressen in Dalfsen geconfronteerd worden met het feit
  ● dat de geluidsdruk van de belevingsvlucht opgaat in het ter plaatse heersende omgevingsgeluid;
  ● dat de bijdragen in de luchtvervuiling incl. fijnstof door wegverkeer en huishoudens in provincie Overijssel significant hoger blijken te liggen dan die afkomstig van de sector luchtvaart,
  dan is heroverweging standpunt op z’n plaats. En klagen en luchtvaartmaatschappijen door middel van een rechtspersoon schriftelijk aansprakelijk stellen voor schade en overlast die ontstaat als zij vanaf 2020 vanaf Lelystad Airport gaan vliegen misplaatst. Omdat dergelijke benadering tot verharding tussen voor- en tegenstanders kan leiden.
  Een goed milieu begint bij jezelf. Daar is geen actiegroep voor nodig.

 • Hendrik

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Welke voorstanders worden genoemd. Ook met het vliegtuig op vakantie geweest. Je was zo stil!

 • Hannes

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Deze reactie kunnen overkoepelende beleidmakers en de politiek zeker in hun zak steken..!!!

 • laat alle reacties zien
 • grondstof

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Gejank op niets af, de grootste klagers zitten het eerst in het vliegtuig om te genieten van een vakantie ver weg van Lelystad

  reageer
 • Henk

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Sprookjes verteller! Nee, al vele jaren niet. Nu jouw bewijs dat het zo is? Je kletst uit je nek!

 • Pieter

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Ik zou wel eens willen weten wie er in die actiegroep zitten. Eén ervan is dus een advocaat .. en die anderen, beroepsaanklagers?

  reageer
 • Harry

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  En een voormalige piloot die jarenlang zijn geld verdiend heeft met lawaai van 747's.

 • Keek op de week

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Van alle klagers is 99,9% in de vakantietijd nooit met een vliegtuig op vakantie of weggeweest. Hebben ook nooit iets besteld bij AliBaba /express of internet. Doen hun boodschappen bij de buurtsuper en niet bij Jumbo. Zitten met mooi weer alleen in hun tuin met een glaasje ranja. Begrijpen ook niets van economie en hoe hun salaris of Pensioen wordt betaald.
  Hebben nooit een krant gelezen ... jaren 70 al bekend...

  reageer
 • Rita

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Anonieme reactie? Slaat nergens op wat je zegt! Lees de krant!

 • Peter

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Top, sta ik helemaal achter. Geen vliegveld!!

  reageer
 • Thomas

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Dit is waarom we 'minachting van het hof' in ons recht moeten opnemen. Nu kunnen aasgier-advocaten een dergelijk kansloze zaak gewoon op hoop van zegen voeren.

  Wie betaalt de rekening? De belastingbetaler.

  Met minachting van het hof, kan iemand als Klostermann en het miniscule clubje zeur-bejaarden achter hem veroordeeld worden voor verspillen van tijd van de rechter, en genezen worden van hun overtuigingen door hen een middagje in de cel te zetten en hen te beboeten voor de kosten die de staat maakt.

  reageer
 • Pim

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  - Ter hoogte van de Brinkweg, Oude Vechtsteeg en N757─Rechterensedijk te Dalfsen produceren omwonenden, werk- en wegverkeer zodanig veel geluid dat de geluidproductie belevingsvlucht ter plaatse in het omgevingsgeluid is opgegaan.
  - De verkeersintensiteit N757─Rechterensedijk te Dalfsen realiseert in 4 dagen het aantal bewegingen waar Lelystad Airport ooit een jaar over zal doen.
  - Voor het jaar 2015 leveren de sectoren huishoudens en wegverkeer in provincie Overijssel een hogere bijdrage aan luchtvervuiling en fijnstof dan de sector luchtvaart.
  - De Atlas Leefomgeving toont voor de regio Zwolle/Dalfsen een zodanig percentage van de bevolking die ernstig gehinderd is door geluid van zijn of haar buren, waaruit de intolerantie blijkt van de bewoners.

  Waar is die actiegroep mee bezig?
  Geef mij maar de Koninklijke aanpak.

  reageer
 • Geer

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Nu nog iets doen aan die " niet omdat het moet maar omdat het kan" mentaliteit.!
  Vliegvelden genoeg in Nederland.

 • Pim

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Correctie Geer. Ben inmiddels jaren in beweging tegen de VOC-mentaliteit: Zo goedkoop mogelijk elders vervuilen, verbruiken en uitbuiten.
  Al eeuwen is er niets nieuws onder de zon. Alleen de bewoording verschilt.

 • Geer

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Pim, wat fijn dat je in actie komt!

 • Fred

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Geweldig, een zeer verstandige advocaat. Als rechtspraak echt rechtspraak is en niet politiek of anderzijds beïnvloed wint hij deze zaak absoluut. Dat wanstaltige 'airport' kan worden hergebruikt als recreatie gebied met een museum waar de mensen kunnen worden geïnformeerd over manipulerende, onbetrouwbare overheid, en de macht van grote beursgenoteerde ondernemingen en de ellende die zij (kunnen) veroorzaken.

  reageer
 • Hendrik

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Dit is de feitelijk verkeerde weg en kloppen dus op de kansloze deur. Deze claim kan niet door een rechter toegewezen worden. En dat weten Jan en zijn advocaat. Waarom dan kiezen voor deze weg en honorarium van een advocaat.

 • Hannes

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  De totale uitbreiding van Vliegveld Lelystad is niet te verhalen; dat wordt alleen maar balen!!

  reageer
 • Johan

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Klasse Wim!!

  reageer
 • Gebruiker

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Gebruiker

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • nepotist

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  En weer een advocaatje dat een vermogen verdient aan een kansloos verhaal......En maar declareren....Dat daar nog mensen intrappen zeg.

  reageer
 • Janmaat H.

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  @Henk; dat heet realisme..... advocaten werken niet kosteloos......

 • Henk

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Wat fijn dat u zo goed op de hoogte bent. Of zijn er mensen met idealen en denken aan de toekomst van hun kinderen. De dollar tekens staan eerder bij u voor de ogen.

 • kees d.

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Wat denk je hoe rustig het wordt als de toestellen van Wings over Holland niet meer boven je dorp stunten.

  reageer
 • Antje

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  @Geer, je hebtvwel humor.
  Geloof je werkelijk dat dit soort gestoorde rechtszaken enige kans van slagen heeft? Ik lag me slap als Hoog Overijssel glansrijk verliest en met de pet rond moet om een laatste cent op te halen. Dit is dan volledig haar eigen schuld.
  Geloof je werkelijk dat dit soort rechtzaken een opschortende werking hebben. Dream on. Misschien in een dreamliner?

  reageer
 • Geer

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Antje: elke aandacht om duidelijk te maken dat Flevoland: Rust en Ruimte en Groen moet blijven is Prima! Dromen doe ik van een schone en veilige toekomst voor de (klein) kinderen!

 • Robert Pot

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Overijssel op zijn smalst; wonend onder de aan - en uitvliegende toestellen ervaar ik al mijn hele leven de aanwezigheid van Schiphol. Soms hinderlijk maar meestal acceptabel. De laatste tijd is er veel gekrakeel vanuit een aantal van onze provincies die al ruim honderd jaar comfortabel mee profiteren van het economisch succes van de randstad. Men vindt dat mijn in Overijssel een gelijke behandeling moet genieten als het gaat om maatschappelijke en economische waardering. Daarnaast vindt men dat men en in zijn recht moet staan als het gaat om besluitvorming met betrekking tot projecten die moeten bijdragen spreiding van mogelijke overlast die voortkomt uit vliegverkeer. Dat is prima maar de laatste tijd legt de bijdrage uit Overijssel de wat benepen intolerante ( sommige noemen het hypocriet ) levensvisie bloot waar men in deze provincie wel meer last van heeft. Iedere keer als ik een vliegtuig over hoor komen vraag ik mij tegenwoordig af hoeveel zakenmensen en / of toeristen daarvan zouden er uit Overijssel komen?

  reageer
 • Harry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Ooit eens nagedacht waarom jullie dat groene hart hebben? En de groeten van alle mensen die vroeger in de Randstad woonden en werkten(!)en kozen voor de Rust, Ruimte en het Groen van de Flevopolder.

 • Toos

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Kom een middagje aan het strand zitten in Zeewolde. De lucht vol met vliegtuigen. Laagvliegend om te landen op Schiphol. En bij de herindeling van het luchtruim zal de aanvliegroute die nu grotendeels over Lelystad gaat, vlak bij Zeewolde zijn. Hier is al vaak geen stilte meer. Alleen vliegtuiggeluid. Ik ga nu ook maar eens zeiken

  reageer
 • Mevrouw Smit

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Momenteel vliegen ze al laag hier. Van mij mogen ze nog wel wat lager, want dat is toch mooi om te aanschouwen. De uitstoot baart me wel zorgen. Dadelijk vliegen ze iedere minuut zo over en dat kan geen gezondheidswinst opleveren. Misschien toch maar laten bij Schiphol, Rotterdam, Groningen, etc.. Eigenlijk hebben we voor zo'n relatief klein land al genoeg vliegvelden. Je hoeft hier geen uren in de auto te zitten.

  reageer
 • Barry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Antje: om de vijf minuten! Niet jokken!

 • Harry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Kees: met de zuurstof tank op je rug zeker! Ook een tijdje bij de Bulderbaan gestaan?

 • kees d.

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Ik heb vorig jaar op Schiphol een dagje naar een bijzonder vogeltje gezocht. Met mijn COPD geen last gehad van de uitstoot ter plaatse.

 • Antje

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Straks "Elke minuut"...

  Weer zo een grove leugen

 • Roel

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Volstrekt kansloos natuurlijk...….vliegtuigmaatschappijen aanklagen.....Nee als dat kans van slagen had waren ze daar rondom Schiphol nog niet achter gekomen...gaap !! Lekker de hele dag mijmeren met een rietstengel tussen je tanden in een weiland kan nog steeds hoor, stelletje doemdenkers. Wel de lusten maar vooral geen lasten in Hoog Overijssel. Rij iedere dag langs Airport Lelystad en het wordt steeds fraaier. Kan niet wachten op het moment wanneer ik s' morgens naar mijn werk rij en zo'n mooie 737 net over mijn dakkie op de landingsbaan zie neerstrijken.

  reageer
 • Jan

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Niet zeuren, open met dit vliegveld, degene die met recht klagen wonen in Hoofddorp, Amsterdam en Aalsmeer ( 1millioen mensen, De enkeling in Overijssel (5) hebben wel altijd de lusten van het vliegen, maar willen niet de lasten, dit heet egoïsme!

  reageer
 • Harry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Recht van klagen hebben de Almeerders, Lelystedelingen, mensen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde. Zo'n half miljoen die directe geluidsoverlast gaan krijgen van de starts en landing. Dan nog de mensen in Noord Holland, Friesland, Drente, Overijsel en zeker Gelderland die door de laag vlucht routes een flinke bak herrie erbij krijgen. Het echte egoïsme zit bij de mensen die vanaf het flutvakantievliegveld vliegen.

 • Peter

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Hahahaha Dank u voor het belachelijk maken de actiegroep, wat een ontzettend domme actie zeg... Er zal op menig kantoor smakelijk gelachen worden om de brief.... sukkels.

  reageer
 • Geer

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Wacht maar af, door de jarenlang komende juridische strijd, blijft het vakantievliegveldje (al vanaf 2014) gesloten.

 • Wouter

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Lekker blijven lachen!! Das gezond en weer bedankt voor de anti-aandacht..

 • Jan

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Wie het laatst lacht.... Kijk maar naar het roken-> zeer ongezond. Na jaren de andere kant op kijken, zijn hele grote groepen mensen gestopt..

 • Rinus Rooyakkers

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Ik ervaar overlast van deze actiegroep. Kan ik even vangen?

  reageer
 • Rooye Rinus

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Stel je niet zo aan met je fijnstof!!

 • Harry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Natuurlijk! Heb je een emmertje voor het fijn stof?

 • desiree

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Kansloos. Zij begaan geen enkele overtreding. Overigens zal er ook geen meetbare hinder zijn.

  reageer
 • Harry

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Antje: geen sprookjes vertellen! De overleg groep is niet akkoord gegaan. De minister laat verder onderzoek doen naar de metingen. Zoals u leest wordt het luchthaven besluit straks aangevochten.

 • Antje

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  @Peter

  Mer2 weet je wel waar je over praat?
  Deze is allang goedgekeurd. We zijn alweer 10 stapjes verder hoor.

 • Dries

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  In de praktijk: 8X meer gierende herrie dan berekend.

 • Peter

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  U heeft de MER-2 gemist. Klein missertje maar na de blunders van MER 1.

 • Kareltje

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Het aansprakelijk stellen van de luchtvaartmaatschappijen is een kansloze actie. Ik hoop voor de actiegroep dat deze advocaat ze geen rekening zal sturen.

  reageer
 • Dirk

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Wacht maar af en zie wat er met de tabaksfabrikanten is gebeurd.

 • Vluchteling

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Nederland op zijn smalst! En maar blijven klagen en zeiken! Stilstand = achteruitgang! Mee met de tijd! Houd je toch niet tegen. Vliegen is net zo gewoon geworden als de trein pakken. In de 19e eeuw werd ook daartegen geageerd omdat de koeien zouden schrikken en geen melk meer geven. Is nooit geconstateerd en met die paar jaar lage vliegroutes zal de schade ook wel meevallen. Ga wat nuttigs doen en lekker aan het werk! Mouwen omhoog en je niet laten leiden door de media. Succes Lelystad Airport!

  reageer
 • Joop

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Welkom in de 21-ste eeuw. De stoomtrein staat in het museum en daar horen de giga overlast en milieu vervuilende vliegtuigen ook. (Alleen al de geluidsmetingen zijn schokkend)

 • Chris

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Het op deze manier aanvechten van laag vliegen is hetzelde als de weggebruiker aansprakelijk stellen voor het gebruiken van een snelweg die door de politiek is goedgekeurd... Ik denk dat het kansloos is bij de rechter.

  reageer
 • HH

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  Weet het wel zeker. Toch is deze rechtszaak winst. Kunnen Lelystad Airport, de airliners en de gemeente Lelystad die de uitkeringen ophoest, een tegenvordering instellen jegens de bestuurders en leden van Hoog Overijssel.

 • Ahja

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  ‘Hoog Overijssel’ zeur toch niet zo dom!! Sjongejonge. Ga sokken stoppen dan doen jullie wat nuttigs.
  Lelystad AirPort zorgt voor vele banen. Dus kom maar solliciteren als je ontslag krijgt door een overvliegend vliegtuig (op 2km).

  reageer
 • HH

    Vr 21 september 2018 Vrijdag 21 september 2018

  @Adriaan: die 10 mensen bij de MA verliezen hun baan omdat hun baas een gierig bod uitbracht op de speelautomatenvergunning. Die 10 arbeidsplaatsen komen er nu weer extra bij in het nieuwe casino van Van der Valk.

 • Annie

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Bas: andere (zweef) vliegvelden moeten sluiten door o.a. de gevaarlijke lage vliegroutes. Vertel je dat ook even in je reactie??

 • Adriaan

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Bas: ook jij lijkt doet alsof je neus bloed! Bij de MA moeten een tiental mensen weg.
  Bedrijven die groeien zijn met name op het gebied van nieuwe techniek. Dat heeft niets met het vakantievliegveldje te maken.

 • Bas

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  @Willy

  Niet zo fantaseren, er zijn verschillende bedrijven gekomen met honderden werknemers, 1 klein gefrustreerd vliegtuigbedrijfje wat wl jaren verliesgevend gaat er mee stoppen. 5 werknemers minder. Overigens alle 5 niet in Flevoland wonend.

 • Willy

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Welke banen? Tot nu toe sluiten er vele bedrijven in Lelystad met het gevolg dat tientallen mensen werkloos worden! ( de vliegscholen, MA, ...)

 • HH

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Geweldig. Deze actiegroep verdient een Koninklijke Onderscheiding. Eindelijk mensen die, in tegenstelling tot de politici, wel opkomen voor alle inwoners van Nederland die een ondragelijke overlast zullen gaan ondervinden van dat waardeloze vliegveld Lelystad.

  reageer
 • Boels

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Door wie worden ze gefinancierd?

  reageer
 • Andre

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Gezond verstand.

 • Gebruiker

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Ezther

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Weer terug van je vliegvakantie en meteen je zeurdeus weer open. Kom eens met echte argumenten en niet je over weggeplukte veronderstellingen.

  reageer
 • Lelystedeling

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Welke vliegvakantie? Komt jij nou eindelijk met bewijzen? Geen sprookjes vertellen over dit overbodige en onrendabele flutvakantievliegveldje.

 • Rob andere

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Advocaatje, lekker verdienen aan dit?

  reageer
 • Frank

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Wat een l.. advocaat. Alleen maar centjes verdienen want dat vliegveld gaat open. Begrijpt er niets van!!!!!!

  reageer
 • Willem

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Onvoorstelbaar, in welke door draaiende wereld leven we inmiddels... Hoe ver moet je gaan ter bestrijding van het lijden dat men vreest en wat nooit komen gaat.

  reageer
 • Johan 1480

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  De klagers hebben allemaal vliegangst en hebben hun hele leven nog nooit gevlogen en zullen ook nooit vliegen

  reageer
 • Jordy

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Welke klagers? Wat een mooi voorbeeld van zwart-wit wit denkers. Bedankt!

 • Joop

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Of met de trein, bus of elektrische auto.

 • Joep

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Hoezo Overlast en schade Overijssel? Ga mee met de goede ontwikkelingen!

  reageer
 • Joop

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Door de vervuiling met name de CO2 uitbrakende vliegtuigen. Even na het journaal blijven " hangen"
  De smeltende poolkappen gemist??

 • Joep

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Joop, dus ook al het gemotoriseerde vervoer stoppen. En stijging van de zeespiegel door LA? 🤣🤣🛫🛫

 • Joop

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  U bedoelt de fijn stof in de longen van de kinderen? Of misschien de stijging van de zeespiegel?

 • Jan2

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Top! Op welke manier kunnen weldenkende Flevolanders de actiegroep Hoog Overijssel steunen? Ze verdienen alle steun uit onze provincie!

  reageer
 • René

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Weg met de overlast. Gewoon beter plannen en weg met die vliegtuigen. En dan maat niet voor een schikt prijs vliegen. Onze rust is veel meer waard.

 • Stevie

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Gelijk ook een verbod op paasvuren.

  reageer
 • Jan2

    Do 20 september 2018 Donderdag 20 september 2018

  Paasvuren zijn 1x per jaar..... En @ Lies: goed plan, te beginnen met de voorstanders van dit foute vliegveld.

 • Lies

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  En ook op auto's, motoren, scooters etc. allemaal vervuilers en herriemakers. Nee wacht, op de mens, dan knapt de natuur zienderogen op..

 • Wim

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Hebben deze mensen niets beters te doen . Ze gaan zelf zeker met de fiets op vakantie . Jammer

  reageer
 • DE GRAAF

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Whaaa, welke overlast ???

  reageer
 • Jan

    Wo 19 september 2018 Woensdag 19 september 2018

  Slaap rustig verder!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert