Vijftien voertuigen in beslag genomen bij grote controle

LELYSTAD • Do 20 september 2018 | 12:26 • Donderdag 20 september 2018 | 12:26

Bij een grote politiecontrole in Lelystad heeft de Belastingdienst woensdag 15 voertuigen in beslag genomen. Ook hebben verschillende bestuurders in totaal 15.000 euro aan achterstallige belasting betaald, om te voorkomen dat hun voertuig ook in beslag zou worden genomen.

De ANPR controle waarbij een camera kentekens scant werd 's middags gehouden op de A6 van Almere naar Lelystad en op de Larserweg van Zeewolde naar Lelystad. 's Avonds werd alleen op de A6 gecontroleerd.

Vijf keer betrapt
De politie heeft een bestuurder bekeurd die voor de vijfde keer werd betrapt voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Ook gaf hij een valse naam op. Zijn auto is in beslag genomen en hij moet voor de rechter verschijnen.

Verder deelde de politie nog 12 bekeuringen uit voor onder meer niet afgedekte lading, kapotte verlichting, onverzekerd rijden en het rijden zonder gordel. Er werden 65 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder zat met te veel alcohol op achter het stuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel