Betrokkene dood grensrechter wordt Nederland uitgezet

ALMERE • Do 20 september 2018 | 13:50 • Donderdag 20 september 2018 | 13:50

Ibrahim C., één van de jongens die in 2012 betrokken was bij de dood van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen, mag het land worden uitgezet. Dat heeft de bestuursrechter in Amsterdam bepaald.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft twee jaar geleden bepaald dat zijn verblijfsvergunning niet wordt verlengd en dat hij tien jaar Nederland niet in mag komen. De inmiddels 22-jarige Ibrahim heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit. Hij maakte bezwaar tegen uitzetting.

Maar de rechter heeft geoordeeld dat er sprake is van een "actuele en voldoende ernstige bedreiging van de samenleving" waardoor het terecht is dat zijn verblijfsvergunning niet is verlengd.

Ibrahim C. werd in 2013 in hoger beroep veroordeeld tot jeugddetentie. Hij was aanvoerder van voetbalclub Nieuw Sloten uit Amsterdam. Na de wedstrijd tegen het Almeerse Buitenboys werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen zo hard geschopt dat hij overleed. Uit onderzoek bleek dat C. Nieuwenhuizen twee keer schopte terwijl hij op de grond lag.

Omdat C. sindsdien meer misdrijven heeft gepleegd, werd twee jaar geleden besloten dat hij het land uit moet. Ook na die beslissing ging Ibrahim C. opnieuw de fout in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel