Afname fietsenoverlast: 1122 fietsen in depot

ALMERE • Vr 21 september 2018 | 17:40 • Vrijdag 21 september 2018 | 17:40

De strijd van de gemeente Almere tegen fietsenoverlast lijkt zijn vruchten af te werpen. Sinds de gemeente vorig jaar begon met handhaven ziet ze een afname in het foutparkeren van fietsen en zijn er 1122 fietsen naar het fietsdepot gebracht.

Het afgelopen jaar begon de gemeente fietsoverlast hard aan te pakken door verkeerd gestalde fietsen te verwijderen en naar het depot af te voeren. Pas na betaling van een boete van 25 euro kan de rechtmatige eigenaar de tweewieler weer meenemen. Uit gegevens van de gemeente blijkt dat er vorig jaar 128 fietsen ook daadwerkelijk zijn opgehaald.

De gemeente ziet dat sinds het strenge handhaven meer gebruik wordt gemaakt van fietsstallingen en scootervakken. Ook is er een aantal stallingen opgeknapt, al zijn nog niet alle geplande opknapbeurten doorgevoerd. In oktober en november hoopt de gemeente alle fietsstallingen vernieuwd te hebben.

Tweewielers die niet door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald worden na 13 weken verkocht. Hoeveel fietsen de gemeente verkocht heeft, en wat dat de gemeente heeft opgebracht, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel