Concept met wasbare luiers wint winkelruimte

ALMERE • Vr 21 september 2018 | 18:50 • Vrijdag 21 september 2018 | 18:50

Almere is een winkel voor wasbare luiers rijker. Caroline Beelen heeft met haar Bamboo Baby-winkel een wedstrijd om drie maanden gratis winkelruimte gewonnen en haar winkel is binnenkort in de Zadelmakerstraat in het stadscentrum te vinden.

"Ik ben onwerkelijk blij en had dit niet durven dromen", aldus winnares Beelen. "Twee weken geleden kreeg ik een linkje over deze wedstrijd van een stagiair. Als dat niet gebeurd was, was een fysieke winkel voor wasbare luiers ver weg geweest."

In de winkel verkoopt ze producten als luiers en tampons die door ze te wassen herbruikbaar zijn. De jury had de zaak verkozen boven een winkel met allerlei soorten dekens en een koffiecorner met gezonde hapjes en drankjes. Nadat de persoon met de koffiecorner zich onverwachts terugtrok, riep de jury Caroline Beelen tot winnaar uit.

Daarmee mag ze drie maanden lang de winkelruimte van zo'n 100 vierkante meter gratis betrekken, waar normaal gesproken 1900 euro per maand voor betaald moet worden. Na twee maanden wordt geëvalueerd of het concept werkt en of de betrokken partijen tevreden zijn. Als dat het geval is mag de ondernemer drie maanden langer gratis in het pand blijven.

De wedstrijd is een initiatief van vastgoedeigenaar Urban Interest en de ondernemersvereniging van het stadshart. Martin Ort, directeur van de ondernemersvereniging, is blij dat de luierwinkel door de jury gekozen is. "Eerder was de winkel al op het internet actief, maar nu kan ze kijken of het ook in een fysieke winkel werkt", zegt Ort. "Het is een markt die aan het groeien is en het is mooi dat een jonge, ambitieuze ondernemer van 29 jaar deze kans krijgt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel