Ondanks regen drukte op open dag azc

DRONTEN • Za 22 september 2018 | 16:20 • Zaterdag 22 september 2018 | 16:20

Het slechte weer weerhield zo'n 400 mensen er niet van de open dag van het asielzoekerscentrum in Dronten te bezoeken. Dat laat de organisatie weten.

Op verschillende plekken in het land werden asielzoekerscentra opengesteld zodat buurtbewoners konden kijken hoe het er van binnen uitziet. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje konden de bewoners van het centrum ook met buurtbewoners kennismaken. Ook konden ze samen activiteiten ondernemen als yoga-workshops, hiphop-lessen en een brandblusoefening. De open dag is een initiatief van het COA, VluchtelingenWerk Nederland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het is geen toeval dat de open dag van asielzoekers samenviel met Nationale Burendag, de dag waarop buurtbewoners worden aangemoedigd samen activiteiten te ondernemen. 'Asielzoekers zijn buren van ons allemaal', aldus de organisatoren. Dit jaar is het evenement voor de vierde keer georganiseerd.

De asielzoekerscentra in Almere en Luttelgeest waren zaterdag ook te bezoeken. Zeewolde deed dit jaar niet mee, omdat die binnenkort de deuren definitief sluit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel