Opnieuw vertraging gestapelde groenteteelt

DRONTEN • Za 22 september 2018 | 17:25 • Zaterdag 22 september 2018 | 17:25

Het bedrijf dat in Dronten wil gaan beginnen met het telen van gestapelde groente laat aan het Financieel Dagblad weten dat het wederom vertraging oploopt.

Fresh Care Convenience, een onderdeel van Staay Food, had al 28.000 vierkante meter grond in Dronten aangekocht om daar de grootste 'verticale boerderij' van Europa te bouwen. Om dat mogelijk te maken had het bedrijf al subsidie voor innovatie vanuit de Europese Unie ontvangen. Volgens de topman van Staay Food Rien Panneman komt dat omdat ze nog wachten op een schriftelijke bevestiging van een nieuwe subsidie van de EU.

In de fabriek in Dronten wil het bedrijf gestapelde groente telen die volledig zijn afgesloten van de buitenlucht en waarbij licht en temperatuur volledig worden beheerd. Daarnaast neemt verticaal telen minder ruimte in beslag, wat van pas komt als vruchtbare landbouwgrond schaars is.

Eind vorig jaar liet het bedrijf al weten dat ze minder snel dan gepland van start kunnen. Problemen met de vergunning werden toen als reden genoemd. Directeur Panneman laat in het FD weten dat hij de hoop heeft eind 2019 de eerste sla te kunnen oogsten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel