Nieuwe proeftuin van Wageningen Plant Research

LELYSTAD • Zo 23 september 2018 | 20:40 • Zondag 23 september 2018 | 20:40

Wageningen Plant Research van de Wageningen Universiteit opent woensdag de deuren van de Proeftuin Agroecologie en Technologie in Lelystad.

Op zo’n 80 hectare grond doet de universiteit onderzoek naar plantaardige productiesystemen. De onderzoekers werken aan het stimuleren van biodiversiteit om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken.

Wageningen Plant Research doet onderzoek op verschillende stukken land. Zo is er al onderzoek naar strokenteelt en groene gewasbescherming. Voortaan vallen alle losse onderzoeken ook onder de Proeftuin Agro-ecologie en Technologie. Het is de bedoeling dat allerlei onderzoekers er informatie gaan uitwisselen en dat bijvoorbeeld studenten er ook terecht kunnen.

In de loop der jaren moet de proeftuin steeds verder worden uitgebreid met nieuwe experimenten. Ook komt er een virtueel kenniscentrum en gaan er evenementen en excursies georganiseerd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel