Burgemeester opgelucht door aanhoudingen

URK • Ma 24 september 2018 | 18:28 • Maandag 24 september 2018 | 18:28

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk is opgelucht dat twee verdachten zijn aangehouden voor brandstichting in het dorp. De afgelopen weken werd het vissersdorp geteisterd door twaalf branden. De politie onderzoekt of de jongens van 17 en 18 jaar daar ook verantwoordelijk voor zijn

"Ik vond het onacceptabel dat dit plaatsvond," reageert de burgemeester. Volgens Van Maaren gaf de politie extra prioriteit aan de branden. Zo heeft de politie ook met onherkenbare auto's gesurveilleerd in het dorp. "Ik ben blij dat de politie alles op alles heeft gezet."

Uiteindelijk konden de twee verdachten door een oplettende getuige aangehouden worden. "Ik ben blij dat mensen zo alert zijn", aldus burgemeester Van Maaren. De burgemeester hoopt dat de rust in het dorp terugkeert. Van Maaren is door meerdere mensen aangesproken op de branden. "Het zou mooi zijn als hier een aantal branden mee wordt opgelost."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel