Burgemeester sluit opnieuw Club 26Twelve

ALMERE • Za 29 september 2018 | 19:42 • Zaterdag 29 september 2018 | 19:42

De burgemeester van Almere heeft Club 26Twelve met onmiddellijke ingang voor veertien dagen gesloten. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd daar door iemand zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Een 32-jarige man uit Almere is daar inmiddels voor aangehouden.

Het is de derde keer dat de uitgaansgelegenheid gesloten wordt op last van burgemeester Weerwind. Op zaterdag 3 februari van dit jaar werd de club ook twee weken gesloten vanwege een ernstig geweldsdelict. En op vrijdag 13 april jl. werd de club voor drie maanden gesloten in verband met een zwaar geweldsincident.

Openbare orde herstellen
De sluiting dient volgens de gemeente om de openbare orde en veiligheid in en rond de club te herstellen. Deze periode is ook bedoeld om meer informatie te krijgen over het hoe en waarom van de actie. De politie doet daar onderzoek naar.

Met deze bestuurlijke maatregel wil de burgemeester "bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel