Opening sluizen Havenkwartier in juni 2019

ZEEWOLDE • Wo 3 oktober 2018 | 22:53 • Woensdag 3 oktober 2018 | 22:53

De opening van de nog aan te leggen sluizen bij het Havenkwartier in Zeewolde is voorlopig gepland op 1 juni volgend jaar. Dat bleek op een informatieavond voor gemeenteraadsleden. Daar werden de plannen voor de sluizen nader toegelicht. In de raadszaal werd ook gebruik gemaakt van virtual reality. Belangstellenden konden met een speciale bril de sluizen van nabij bekijken.

De voorbereidingen voor de bouw van de sluizen zijn in volle gang. Het officiële startschot voor de aanleg wordt op 29 oktober gegeven met de onthulling van de bouwborden. Er komen twee sluizen bij het Havenkwartier: een keersluis en een schutsluis.

Fietsbrug
De keersluis verbindt straks de haven met het Wolderwijd. Deze sluis wordt gebouwd in het tweede kwartaal van 2019. De sluis staat het hele vaarseizoen open. Daaroverheen komt een fietsbrug.

De dieper in de havenkom gelegen schutsluis is gepland voor het tweede of derde kwartaal van 2019. Met deze sluis kunnen boten het hoogteverschil van 5 meter 20 tussen het Wolderwijd en de Hoge Vaart overbruggen. Deze sluis zal op afstand bediend worden door de provincie.

Intussen wordt de Zeewolderdijk omgelegd ter hoogte van de toekomstige sluizen. Die werkzaamheden zijn al vergevorderd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel