'Beursgang Leaseplan is logische stap'

ALMERE • Do 4 oktober 2018 | 13:04 • Donderdag 4 oktober 2018 | 13:04

Het Almeerse bedrijf Leaseplan gaat definitief naar de beurs. Volgens topman Tex Gunning is een notering op de aandelenbeurzen van Amsterdam en Brussel een logische volgende stap voor het autoleasebedrijf. De topman belooft beleggers een flinke groei in de komende jaren. "Denk aan elektrische auto's, zelfrijdende auto's of deelauto's. Techbedrijven die daarmee bezig zijn, willen geen grote voorraad auto's in eigen bezit houden, en kloppen daarom bij LeasePlan aan."

Het bedrijf werkt verder samen met taxi-appbedrijf Uber bij de levering en het onderhoud van auto's. LeasePlan heeft verder samenwerkingscontracten met deelautobedrijf SnappCar en navigatiebedrijf TomTom. Gunning verwacht bovendien veel van LeasePlans platform voor tweedehands auto's, CarNext.com.

Bedrijf is grote speler
Leaseplan bestaat sinds 1963. De LeasePlan Groep NV is een van de grootste leasemaatschappijen in de wereld, met een jaaromzet van ruim 9 miljard euro en 1,8 miljoen auto's in meer dan dertig landen. Het bedrijf was een aantal jaar in handen van onder meer ABN AMRO en Volkswagen, waarna het in 2016 werd overgenomen door een consortium met onder andere pensioenuitvoerder PGGM.

LeasePlan krijgt waarschijnlijk al binnen enkele weken een notering aan de beurzen van Amsterdam en Brussel. Het is nog onbekend wat de beursgang zal opbrengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel