Pand met drugsgrondstoffen wordt leeggehaald

URK • Zo 7 oktober 2018 | 19:47 • Zondag 7 oktober 2018 | 19:47

Het pand aan de Griend op Urk waar zondag door de politie een grootscheepse inval werd gedaan, wordt deze maandag leeggehaald door een speciaal drugsontmantelingsteam, te weten de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen. Ook wordt de in beslag genomen auto onderzocht. Er is nog niemand aangehouden, zegt politiewoordvoerder Ellen de Heer.

In het pand liggen chemicaliën, die gebruikt zouden kunnen worden als grondstoffen voor de productie van synthetische drugs, zoals xtc. De politie had een tip gekregen over het pand. De opslag van grondstoffen is geen gevaar geweest voor de omgeving, maar dat had wel gekund wanneer de chemicaliën waren gaan lekken.

Veel bekijks
De inval zondagmiddag trok veel bekijks. Honderden Urkers namen een kijkje bij de grote politieactie op industrieterrein Zwolse Hoek. Ook kwam op Urk al snel een geruchtenstroom op gang over wie er mogelijk betrokken zijn bij de opslag. De politie wil daar nog niets over kwijt. Er is geen sprake van een drugslaboratorium, benadrukt de politie.

Bij het onderzoek is ook een auto in beslag genomen die bij de loods in de buurt stond. De politie verwacht nog zeker de hele maandag bezig te zijn in het gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel