Harald Bouman nieuwe burgemeester Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Ma 8 oktober 2018 | 20:34 • Maandag 8 oktober 2018 | 20:34

Harald Bouman wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. De gemeenteraad heeft dit besluit maandagavond genomen in een besloten raadsvergadering. Bouman volgt Aucke van der Werff op die begin deze maand stopte als burgemeester. Hij is met pensioen.

Bouman is 47 jaar, getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Hij is sinds 2010 wethouder in het Groningse Eemsmond, namens de lokale partij Gemeentebelangen Eemsmond. Hij heeft daar onder meer onderwijs, jeugdzorg en sport in zijn portefeuille. Daarvoor was hij vier jaar lang fractievoorzitter van dezelfde partij.

De kersverse aanstaande burgemeester laat weten dat hij 'ontzettend blij' is met de voordracht. Hij noemt de Noordoostpolder een geweldige nieuwe uitdaging en belooft om in de polder te gaan wonen.

Hart voor de mensen
Volgens de vertrouwenscommissie is Bouman een gedegen bestuurder met ruime ervaring in het openbaar bestuur. "Een man die kan verbinden met een groot rechtvaardigheidsgevoel en hart voor mensen." Het is voor het eerst dat Bouman burgemeester wordt. Toch is de vertrouwenscommissie ervan overtuigd dat hij op korte termijn in deze rol kan groeien.

In totaal solliciteerden 21 mensen naar de functie van burgemeester in Noordoostpolder. De inwoners van de gemeente Noordoostpolder werd in mei gevraagd welke vaardigheden en eigenschappen de toekomstige burgemeester moest hebben. Meer dan 830 inwoners vulden de enquête in. Veel mensen gaven aan dat Aucke van der Werff opgevolgd zou moeten worden door een vrouw.

Nuchter en no-nonsens
Onder meer op basis van de enquête werd er in mei een profielschets opgesteld. Daar kwam uit dat de nieuwe burgemeester energiek, verbindend en toekomstgericht moet zijn. Volgens de vertrouwenscommissie voldoet Bouman aan veel van die voorwaarden. "De heer Bouman is een rustige, humorvolle, evenwichtige persoonlijkheid, nuchter en no-nonsens."

Nu de gemeenteraad Bouman heeft aanbevolen als burgemeester, doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht. Daarna wordt bij Koninklijk Besluit tot benoeming overgegaan. Het streven is om de nieuwe burgemeester half december 2018 te installeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel