Deel fietspad langs Larserdreef een maand afgesloten

LELYSTAD • Do 11 oktober 2018 | 12:00 • Donderdag 11 oktober 2018 | 12:00

Gebruikers van het fietspad langs de Larserdreef in Lelystad moeten rekening houden met een afsluiting. Het gedeelte tussen het Shell-tankstation en de rotonde bij Palazzo is vanaf maandag een maand lang dicht. In die tijd wordt het fietspad verbreed en krijgt het een ander wegdek.

Er is een omleidingsroute ingesteld via de Ketelmeerstraat, Zaanstraat en het fietspad langs de Oostranddreef, onder de Larserdreef door. Volgens de gemeente zijn fietsers via deze route zo'n vijf minuten langer onderweg. Voor de route is overleg gevoerd met de politie. De Fietsersbond is op de hoogte gesteld.

Ook voor e-bikes
De fietspaden langs de Larserdreef en Larserweg worden dit jaar opgewaardeerd vanwege de uitbreiding van het vliegveld en de groei van de bedrijventerreinen. De gemeente verwacht niet alleen een toename van het aantal fietsers, maar wil ook zorgen de e-bikes op het fietspad veilig het overige verkeer kunnen inhalen.

De gemeente benadrukt dat de winkels van Palazzo tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven voor alle verkeer. Halverwege volgende maand gaat het fietspad naar verwachting weer open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel