OM eist tbs tegen psychiatrische patiënt

FLEVOLAND • Do 11 oktober 2018 | 14:24 • Donderdag 11 oktober 2018 | 14:24

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag twee jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een Rotterdammer. De man zat in een GGZ-instelling in Lelystad waar hij op 20 juni 2017 een medepatiënt wilde vermoorden.

Hij zou zijn slachtoffer hebben gedwongen een zelf gebrouwen drankje te drinken. Daarna zou hij de man in het hoofd hebben gestoken en zijn keel dicht hebben geknepen.

Al eerder behandeld
Deze zaak werd eerder dit jaar ook al behandeld; de rechtbank besloot toen dat onderzocht moest worden of een lichtere variant (tbs met voorwaarden) ook een optie zou zijn. De Reclassering oordeelde dat dit wel kan. De officier van justitie bleef bij haar eis dat een celstraf en tbs met dwangverpleging nodig zijn. Volgens haar is er sprake van een zwaar misdrijf en moet de samenleving beschermd worden tegen de Rotterdammer.

Tijdens de zitting werd duidelijk dat de man vaker is behandeld, maar dat dit nooit het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Ook het feit dat de man de poging tot zware mishandeling ontkent, spreekt volgens het Openbaar Ministerie zwaar tegen hem. De kans op herhaling is volgens het OM dan ook groot als de verdachte niet op de juiste manier wordt behandeld.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel