Verscherpt toezicht Talma Hof opgeheven

EMMELOORD • Do 11 oktober 2018 | 15:37 • Donderdag 11 oktober 2018 | 15:37

Het verscherpte toezicht op de Talma Hof in Emmeloord is opgeheven. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd biedt het verpleeghuis weer zorg van voldoende kwaliteit.

Het toezicht werd eind maart voor een periode van zes maanden ingesteld. Dat gebeurde omdat dossiers van de ruim 100 bewoners niet goed genoeg werden bijgehouden. Hierdoor zou er te weinig sprake zijn van persoonsgerichte zorg. Ook zouden zorgverleners onvoldoende deskundig zijn.

Persoonlijke aandacht vergroot
Tijdens een bezoek in september stelde de Inspectie vast dat de Talma Hof maatregelen had genomen waardoor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn verbeterd. Zo zou de persoonlijke aandacht voor de cliënten zijn vergroot. De Talmahof sprak daarvoor met cliënten en ook met hun familie.

Verder is een speciale methode ontwikkeld waarmee de persoonlijke omstandigheden van cliënten spelenderwijs beter in kaart kunnen worden gebracht. Ook is volgens de Inspectie de deskundigheid van medewerkers het afgelopen half jaar vergroot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel