'Almeerders moeten aan de bitter gourd'

ALMERE • Do 11 oktober 2018 | 19:57 • Donderdag 11 oktober 2018 | 19:57

In het Stadshart van Almere konden voorbijgangers donderdag een groente proeven die nog niet veel mensen kennen: de bitter gourd. Dat is een soort bittere komkommer, die een eiwit bevat die goed zou werken tegen diabetes type 2 en obesitas of vetzucht. Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland heeft deze groente een paar jaar geleden naar Flevoland gehaald maar nu moet de consument er nog aan.

Studenten maakten in een kas op het Forum verschillende gerechtjes met de bitter gourd. Na afloop gaven de proevers aan of ze het gerechtje wel of niet lekker vonden. Zo brengen de studenten in kaart of de bitter gourd wel of geen toekomst heeft in Almere. De reacties liepen uiteen van 'wel lekker' tot een 'vieze smaak die lang op je tong blijft hangen'.

Tot en met zondag worden er in het kader van de Dutch Agri Food Week verschillende activiteiten georganiseerd in het centrum van Almere. Doel van deze week is om de aandacht te vestigen op lokaal en gezond voedsel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel