Weer extra geld beschikbaar voor plattelandsontwikkeling

FLEVOLAND • Do 11 oktober 2018 | 23:17 • Donderdag 11 oktober 2018 | 23:17

Agrariërs kunnen vanaf eind oktober opnieuw een verzoek doen op een Europese subsidieregeling voor plattelandsontwikkeling. In totaal is er 3,4 miljoen euro beschikbaar. De helft van het geld komt van de Europese Unie, de andere helft betaalt te provincie.

Er is bijna één miljoen euro beschikbaar voor trainingen, workshops, ondernemingscoaching en demonstraties. De rest is voor investeringen in innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen. De uit te keren subsidies variëren van 50.000 tot maximaal 250.000 euro.

Op 7 november is er voor potentiële subsidieaanvragers een informatiebijeenkomst. Hierbij wordt besproken wat er nodig is voor het indienen van een aanvraag.

Bij een eerdere subsidieregeling voor plattelandsontwikkeling werd ruim 2 miljoen euro verdeeld over 11 projecten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Froukje

    Za 13 oktober 2018 Zaterdag 13 oktober 2018

  Waaron weer miljarden?
  We zijn al het tweede export land ter wereld.
  We gooien al zoveel eten weg.
  We hebben al zoveel weiland.
  We hebben al zo veel natuur vernietigd.
  Welke beroeps groep krijgt zoveel geld.
  Los van alle andere vergoedingen..
  Deze miljarden kunnen misschien eens gebruikt worden voor een betere beveiliging mbt internet en terrorisme.

  reageer
 • Froukje

    Zo 14 oktober 2018 Zondag 14 oktober 2018

  Rita je leest het niet goed. We hebben overproductie. En als er ook geen natuur is kun je ook niet meer leven. Zo simpel is dat.
  JanB ik tel alle miljoenen van afgelopen jaren mee.
  Het is een uitstervend beroep omdat er te veel geproduceerd wordt en ze grootschaliger zijn geworden.
  En welk enig andere beroeps groep krijgt zoveel geld?

 • Rita

    Zo 14 oktober 2018 Zondag 14 oktober 2018

  Zonder boeren geen voedsel. Zo simpel is het. Boeren zijn een uitstervende beroepsgroep. Alleen heeft bijna niemand dat in de gaten. Dan heeft u straks fijn veel natuur.

 • JanB

    Za 13 oktober 2018 Zaterdag 13 oktober 2018

  Het gaat over in totaal 3,4 miljoen, waar u de 'miljarden' vandaan haalt is mij een raadsel. De land- en tuinbouw sector gaat wel iets verder dan alleen 'zoveel weiland'. En als het over natuur gaat in connectie met de landbouw, er wordt in Nederland jaarlijks heel wat landbouwgrond opgeofferd voor 'nieuwe natuur. In Zeeuws-Vlaanderen is juist deze week voor de laatste keer geoogst in een polder met 200 hectare prima kleigrond, deze gaat compleet onder water, daar wordt weer natuur van gemaakt...

 • Flevoburger

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Het aat hier om EU geld beste mensen. Kom op beste boeren, doe je best. Voor mijn part is het voor een nieuw toilet op het land of zoiets..... We betalen met z'n allen al genoeg aan dat EU gedrocht dus iedere euro die naar NL terugkomt is mee genomen. Organiseer voor mijn part een demonstratie waarbij je duidelijk maakt "hoe belangrijk de EU voor de landbouw is" om maar een voorbeeld te noemen. Hebben we in ieder geval een leuk event.
  Gratis biertje, visje van Urk of zo...

  reageer
 • Rinus Rooyakkers

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Hatseflats! Weer een bak met belastinggeld naar de boeren. Wat zijn de resultaten voor de burgers van de vorige projecten?

  reageer
 • Klaas

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Dat ze nog steeds voor een habbekrats voedsel kunnen bemachtigen bij de supermercados

 • Rita

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Uiteindelijk zou je kunnen zeggen: doordat de gemeenten bij het uitgeven van de vergunningen voor het verglazen van het dorp, hebben gekozen om NIET te bedingen dat het buitengebied dan ook meegepakt moest worden, het buitengebied in de kou hebben gezet. De burger die het buitengebied regeert, doet dat op deze manier. Door buitensluiten. De provincie heeft dit onder ogen gezien en heeft nu een zeer goede poging ondernomen om dit te herstellen en alsnog glasvezel te realiseren. Zonder glasvezel geen innovatie. Voor alle innovatie is data nodig, en voor transport van data is (gezien de hoeveelheid) stabiel glasvezel nodig. Greenet is een (hoogstnoodzakelijke) tussenoplossing, maar niet stabiel genoeg, het is inderdaad wachten op de eerste novemberstorm, vorig jaar lag het internet er 3 dagen uit in Zuidelijk. Dus mooi, deze subsidie, maar we hebben er niks aan. Agrarisch Flevoland, was eens het beste landbouwgebied ter wereld.

  reageer
 • Margriet

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Greenet.... het wachten is op de eerste novemberstorm.....

  reageer
 • Jan

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  En er is ook 4g voor thuis van verschillende aanbieders

 • laat alle reacties zien
 • Jacobus MG

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Plattelandsontwikkeling ? Wacht dacht u ervan om snel internet mogelijk te maken ?
  Oh, nee. Dat kan natuurlijk niet. De provincie heeft om 2 voor 12 nog 2 'onbekende' partijen gevonden welke claimen ook snel internet in het buitengebied aan te kunnen leggen. Zonder subsidie. Mooi, zou je zeggen. Maar wie die partijen zijn, dat wil de provincie niet vertellen. Wanneer deze partijen dat snelle internet gaan aanleggen is volstrekt onduidelijk, ze krijgen immers eerst nog 3 jaar bedenktijd. En voor welke prijs het aangelegd gaat worden, dat hoeven we al helemaal niet te vragen, want daar kan de provincie zeker geen duidelijkheid over geven. Daarom jagen we nu een gedegen partij als FiberFlevo ( die in de Noordoostpolder bewezen heeft dat zij in staat zijn een dergelijk project aan te kunnen ) de polder uit. Dus duurt het nog jaren voordat de bewoners en bedrijven in het buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde over een normale internet verbinding kunnen beschikken... Dank u wel, provincie Flevoland.

  reageer
 • Henry

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  Ja, en het glasvezelgedoe is helemaal een idiote actie van de provincie, want de gemeente Lelystad was zelf al bezig om glasvezel te regelen, en dat kan nu ook niet meer. Wordt het niet eens tijd voor een bestuurskrachtmeting van deze provincie? Flevoland voegt werkelijk niets meer toe aan het bestuurlijke palet in Nederland. Alleen maar een overbodige geldschuifmachine waar verder alleen maar problemen van komen.

 • Klaas

    Vr 12 oktober 2018 Vrijdag 12 oktober 2018

  kerel jullie hebben greennet

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert