Slachtoffer wil schadevergoeding voor liquidatieplan

ALMERE • Ma 15 oktober 2018 | 16:41 • Maandag 15 oktober 2018 | 16:41

Een 56-jarige Almeerder wil een schadevergoeding van drie Amsterdammers die hem wilden liquideren. Ook de politie is er van overtuigd dat de mannen een moordaanslag wilden plegen op de Almeerder. Dat bleek maandag in de rechtbank in Amsterdam. De Almeerder zou actief zijn in het drugscircuit en vorig jaar betrokken zijn geweest bij de smokkel van 19 kilo coke.

Tijdens de rechtszaak riep de Almeerder dat één van de verdachten nu ook 'op zijn lijst staat'. Hij zegt veel stress te hebben van de liquidatieplannen van de verdachten.

De Amsterdammers kwamen vorig jaar in beeld omdat ze veel inbraken en overvallen pleegden. De politie volgde hun auto toen ze naar het huis van de Almeerder reden. Daar stopten ze een zogenoemd peilbaken onder zijn auto. De politie plaatste daarna ook zo'n volgzender onder de auto van de verdachten. Zo ontdekte de politie dat de Amsterdammers de hele dag achter de Almeerder aanreden. Uit afgeluisterde gesprekken bleek dat ze openlijk spraken over liquidaties.

Uiteindelijk werden de verdachten gearresteerd. Tijdens een huiszoeking werd bij één van de Amsterdammers een Kalasjnikov, munitie en een kogelwerend vest gevonden. De verdachten ontkennen dat ze de Almeerder wilden vermoorden. Zij houden vol dat ze alleen een inbraak wilden plegen, omdat ze dachten dat in het huis van Almeerder veel geld te vinden zou zijn.

Alle grote woorden over liquidaties in de afgeluisterde gesprekken zijn grappig bedoeld, aldus de verdachten. De strafzaak gaat dinsdag verder. Dan zal de officier van justitie ook de strafeisen tegen de drie Amsterdammers bekend maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel