Vrouw wil rectificatie beschuldiging 'permanente bewoning'

ZEEWOLDE • Ma 15 oktober 2018 | 21:07 • Maandag 15 oktober 2018 | 21:07

De eigenaresse van een recreatiewoning op bungalowpark Horsterwold in Zeewolde wil de beschuldiging van tafel hebben dat ze een aantal maanden permanent op het park woonde. De 72-jarige vrouw ging maandag bij de rechter in beroep tegen een dwangsom van 25.000 euro, die al maanden boven haar hoofd hangt.

De vrouw moet de dwangsom pas betalen als de gemeente opnieuw constateert dat haar bungalow permanent wordt bewoond. Uit controles in najaar 2016 en voorjaar 2017 bleek volgens de gemeente dat de vrouw er niet alleen zelf verbleef, maar ook dat ze de woning verhuurde. Zeewolde controleert al een aantal jaren strikt op illegale bewoning van het recreatiepark aan de Bosruiterweg.

De eigenaresse erkent dat ze in 2017 'uit medelijden' de bovenverdieping enkele maanden had verhuurd aan een zieke Poolse vrouw en haar vriend. Maar ze ontkent dat ze er zelf permanent verbleef of het huis vaker had verhuurd. Volgens de vrouw moeten de controleurs woningen op het park door elkaar hebben gehaald. "Ik heb van mijn levensdagen nooit zes Polen in huis gehad", reageerde ze verontwaardigd op de constatering van een controleur dat hij in december 2016 zes Poolse arbeidsmigranten had aangetroffen. "Dat is echt niet bij mij geweest."

Hoewel de gemeente de dwangsom niet heeft opgeëist en ze eind dit jaar kan verzoeken om de dwangsom in te trekken, zit het de vrouw niet lekker. "De controles kloppen niet, ik vind het niet eerlijk."

Een ambtenaar van de afdeling handhaving zag geen reden waarom het verzoek tot intrekking zou worden geweigerd. Bij de controles dit jaar bleek alles in orde. Volgens hem was de gemeente ook niet uit op het innen van de dwangsom. "We willen haar geld helemaal niet. Het enige doel is dat het strijdig gebruik gestaakt wordt. Het lijkt erop dat dit gelukt is", aldus de ambtenaar.

De rechter doet over zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel