Oudere automobilisten in de rij voor Opfriscursus

EMMELOORD • Di 16 oktober 2018 | 10:29 • Dinsdag 16 oktober 2018 | 10:29

Er is veel belangstelling voor de jaarlijkse VVN Opfriscursus voor oudere automobilisten in Emmeloord. Er hebben zich namelijk twee keer meer belangstellenden aangemeld, dan er kunnen deelnemen. Dat meldt de afdeling Noordoostpolder van Veilig Verkeer Nederland. Er is op deze dinsdag ruimte voor zestig deelnemers en voor volgend jaar staan er alweer zeventig oudere automobilisten op de wachtlijst.

Dat zegt secretaris Johan van Keulen, secretaris van de afdeling Noordoostpolder van Veilig Verkeer Nederland. Tijdens de Opfriscursus krijgen senioren extra rijles in hun eigen auto. Een instructeur geeft na de rit tips. Daarnaast krijgen ze workshops en theorieles. Ook worden de reactiesnelheid, de ogen en oren getest.

Valkuilen
Ouderen zijn vaak te voorzichtig in het verkeer, volgens de VVN-secretaris. Voorrangsregels worden niet altijd goed toegepast en het in- en uitvoegen op de snelweg wordt gevaarlijk wanneer ouderen te weinig snelheid maken. Bovendien zijn sommige verkeersregels niet bekend of inmiddels vergeten. Dit zijn voorbeelden van valkuilen die behandeld worden.

Aanmeldingen lopen storm
Vroeger kreeg VVN de Opfriscursus nauwelijks vol, maar de laatste jaren loopt het storm met de aanmeldingen en zijn er wachtlijsten. De gemeente geeft subsidie voor één dag per jaar aan VVN, want het is een vrij dure cursus, zegt Van Keulen. Dat is ook de reden dat er maar één Opfriscursus per jaar wordt georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel