Schoolgebouw krijgt tweede leven; 12 zorgappartementen

ALMERE • Di 16 oktober 2018 | 19:29 • Dinsdag 16 oktober 2018 | 19:29

Er komen twaalf appartementen voor mensen met hersenletsel in een leegstaand schoolgebouw aan de Poëziestraat in Almere. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie hebben gehad. Ze wonen zelfstandig in het appartement maar kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorg.

De appartementen worden gerealiseerd door InteraktContour; een zorgorganisatie gespecialiseerd in hulp aan mensen met hersenletsel. De organisatie werkt samen met woningcorporatie Alliantie. Volgens InteraktContour zijn de woningen hard nodig omdat er steeds meer mensen kampen met de gevolgen van hersenletsel.

Woningcorporatie Alliantie is blij dat zij het leegstaande schoolpand in de Literatuurwijk een tweede leven kan geven. "Met de omzetting naar woningen kunnen we nieuwe betaalbare huizen aanbieden en bijdragen aan de zelfstandigheid van mensen. Het is voor ons daarom een bijzonder project om aan mee te werken", aldus Eddo Rats van Alliantie. De verbouwing is volgend jaar mei klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel