Bezwaar tegen 'lelijke' woningbouw Bataviahaven

LELYSTAD • Di 16 oktober 2018 | 22:06 • Dinsdag 16 oktober 2018 | 22:06

De bouw van het tweede woonblok aan de Bataviahaven moet eigenlijk volgend jaar beginnen. Maar als het aan Lelystedeling Henk Cohen ligt, gaat de bouw voorlopig nog niet door. Hij vindt het ontwerp van het nieuwe wooncomplex te veel afwijken van het blok dat al jaren in de haven staat. De grootste politieke partij van Lelystad, de VVD, is het met hem eens.

Volgens de plannen van projectontwikkelaar Van Wijnen komt er een groot, bruin, bakstenen wooncomplex. Dat ontwerp ziet Cohen niet zitten. Hij woont in het al bestaande appartementencomplex in de Bataviahaven. "Het is een kolossaal woonblok. Heel monotoon, donker, allemaal dezelfde raampartijen en één kleur steen. Het past totaal niet bij ons gebouw."

Uitzicht
Daarnaast wordt het nieuwe complex ook twee verdiepingen hoger. Cohen is daarom bang dat zijn uitzicht wordt geblokkeerd. Ook maakt hij zich zorgen over de plannen voor een parkeerdek in het woonblok. "Die komt midden in het woonblok te liggen, zonder een plafond. Dat wil niemand en dat is ook niet wat er beloofd is", vertelt hij.

Het oorspronkelijke plan was dat het ontwerp van architecten Kohl en Krier, dat ook gebruikt is voor het bestaande appartementencomplex, gebruikt zou worden voor het nog te bouwen woonblok. Waarom dat plan is losgelaten, weet Cohen niet maar hij vindt het 'eeuwig zonde'.

Politiek
Daarom richt Cohen zich op de politiek in Lelystad. In een brief naar de gemeenteraad vraagt hij om de projectontwikkelaar geen vergunning te verlenen voor dit project. De VVD-fractie heeft inmiddels laten weten ook niet gecharmeerd te zijn van het nieuwbouwproject.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel