Windplan Blauw weer een stap dichterbij

SWIFTERBANT • Do 18 oktober 2018 | 14:57 • Donderdag 18 oktober 2018 | 14:57

Windplan Blauw gaat vrijwel zeker door. Het zogeheten Rijksinpassingsplan voor de bouw van 61 windmolens bij Swifterbant is door de ministers Wiebes van Klimaat en Ollongren van Binnenlandse Zaken ondertekend. Tegenstanders die eerder bezwaar hebben gemaakt tegen de plannen hebben nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen deze beslissing.

In eerste instantie was er veel weerstand tegen het plan omdat er twee windmolens in het Swifterbos zouden komen. Dit leidde tot woede bij inwoners van Swifterbant. De initiatiefnemers hebben daarop de plannen aangepast. Vier molens worden daarom verplaatst van de oostkant van het water, de Rivierduintocht, naar de westkant.

Stefan de Klerk laat namens de initiatiefnemers van het plan weten opgetogen te zijn. "Wij zijn blij dat dit plan is goedgekeurd. En we zijn trots dat dit in goed overleg is gegaan. We ontzien het bos en hebben de garantie afgegeven dat de huidige 74 windmolens die er nu staan ook echt allemaal verdwijnen voordat de 61 nieuwe er staan." Die molens zijn wel groter dan de huidige en hebben een hoger rendement. De bedoeling is dat de nieuwe molens er in 2022 staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel