Stadslandgoed wordt officieel kasteel

ALMERE • Do 18 oktober 2018 | 23:55 • Donderdag 18 oktober 2018 | 23:55

Er is weinig dat op stadslandgoed De Kemphaan in Almere op een echt kasteel lijkt. Maar dat is het wel, althans volgens de stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (KBL). Daarom heeft KBL De Kemphaan op zijn lijst van kastelen gezet.

Er zijn dan ook wel degelijk overeenkomsten tussen het Almeerse landgoed en middeleeuws kastelen, zegt Arie van der Mee van De Kemphaan. "We zijn eigenlijk een moderne variant op een kasteel. Met een slotgracht, een binnenplaats, een brouwerij en tuinen."

Verhalen over oude kastelen
Het idee om het landgoed als kasteel aan te merken is vorig jaar ontstaan bij Arie en Irma van der Mee. Ze lazen in een architectuurgids dat je het landgoed kunt zien als een modern waterkasteel. Dat leidde tot aanmelding van De Kemphaan bij de stichting.

Daar bleken ze het ook zo te zien. In De Kemphaan zitten elementen die je ook tegenkomt in verhalen over oude kastelen en buitenplaatsen, zegt directeur René Dessing van KBL. "Wat ik er leuk aan vind, is dat je in onze tijd nog altijd creatief met kastelen om kunt gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel