Collegepartijen zetten rem op extra geld Floriadewijk

ALMERE • Vr 19 oktober 2018 | 0:46 • Vrijdag 19 oktober 2018 | 0:46

Collegepartijen VVD en ChristenUnie in de gemeenteraad van Almere willen nog niet dat de gemeente ruim 7 miljoen euro extra uitgeeft aan de aanleg van de Floriadewijk. Dat bleek donderdagavond tijdens de algemene beschouwingen in het stadhuis. Daar werd gesproken over de begroting van de gemeente voor 2019.

De partijen hebben een motie ingediend om te voorkomen dat nu al extra geld voor de Floriadewijk wordt uitgegeven, voordat er inhoudelijk over de plannen gesproken kan worden.

Wat stelt het college van B & W voor?
Projectontwikkelaar Amvest heeft een plan gemaakt voor de bouw van 660 woningen in het toekomstige Floriadegebied. De verkoop van de grond voor deze huizen levert de gemeente uiteindelijk een verlies op van 7,2 miljoen euro. Het college stelt voor om het geld uit de reserves te halen. Eerder al hadden oppositiepartijen forse kritiek geuit op het voorstel.

De VVD en ChristenUnie zijn voorstanders van de Floriade, maar zeggen niet blind te zijn voor de risico's. De inhoudelijke bespreking over het extra geld vindt pas plaats bij de bespreking van het definitieve ontwikkelingsplan, over enkele weken. Dus na de begrotingsvergaderingen. Zonder een inhoudelijke bespreking is het voor de partijen onmogelijk om tot gedegen besluitvorming te komen.

Begrip
PvdA-wethouder Loes Ypma toonde begrip voor de motie van VVD en ChristenUnie en zegt spoedig terug te komen op de kwestie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel