Verdacht 'explosief' blijkt knutselwerk KAF

ALMERE • Vr 19 oktober 2018 | 13:14 • Vrijdag 19 oktober 2018 | 13:14

Het 'explosief' waardoor een deel van het centrum van Almere werd afgezet en een aantal winkels en appartementen moest worden ontruimd, blijkt een knutselwerkje te zijn dat eerder op de dag was gemaakt tijdens een educatief programma in cultureel centrum KAF. Dat zegt de projectleider bij KAF, Lisa van Doorn.

'Space Waste'
Voor het programma Space Waste Lab van Daan Roosegaarde, hadden basisschoolleerlingen vrijdagochtend een zogenoemd 'bat sign' gemaakt. Dat ding is gemaakt van een kartonnen koker, met draadjes die naar een batterij leiden, die weer een lampje laten branden.

"Het is lastig te achterhalen hoe het op straat is terecht gekomen. Wellicht dat het uit een tas van één van de kinderen is gevallen. We betreuren het heel erg dat er zoveel commotie over is ontstaan. Toen we zagen wat het voorwerp was, hebben we direct de politie gebeld."

Zekere voor het onzeker
Het voorwerp lag onderaan de trap die vanaf de rotonde bij Windesheim omhoog het centrum in loopt. De HEMA en de bovengelegen appartementen werden ontruimd. De gemeente stelde de burgerzaal in het Stadhuis open als tijdelijke opvanglocatie.

De tunnel die onder het centrum doorloopt werd afgesloten voor het verkeer. Ook het busverkeer was daardoor ontregeld en de hoofdingang van het Flevoziekenhuis kon niet gebruikt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel