Betrokkene dood grensrechter spoorloos

ALMERE • Vr 19 oktober 2018 | 20:20 • Vrijdag 19 oktober 2018 | 20:20

Ibrahim C., die onder meer is veroordeeld voor de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in 2012, is zoek. Dat melden het ANP en De Telegraaf. De politie in Amsterdam heeft hem intern gesignaleerd. Dat betekent dat als hij ergens wordt aangetroffen, zal worden opgepakt waarna hij alsnog kan worden uitgezet.

In september oordeelde de bestuursrechter in Amsterdam dat C. per direct het land uit moet. De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft twee jaar geleden bepaald dat zijn verblijfsvergunning niet wordt verlengd en dat hij tien jaar niet in Nederland mag komen.

Verblijfsvergunning niet verlengd
C. is in Nederland geboren en getogen, maar heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit. De rechter oordeelde in september dat er sprake was van een 'actuele en voldoende ernstige bedreiging van de samenleving' waardoor het terecht is dat zijn verblijfsvergunning niet is verlengd.

Ibrahim C. werd in 2013 in hoger beroep veroordeeld tot jeugddetentie. Hij was aanvoerder van voetbalclub Nieuw Sloten uit Amsterdam. Na de wedstrijd tegen het Almeerse Buitenboys werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen zo hard geschopt dat hij overleed. Uit onderzoek bleek dat C. Nieuwenhuizen twee keer schopte terwijl hij op de grond lag.

Omdat hij sindsdien meer misdrijven heeft gepleegd, werd twee jaar geleden besloten dat hij het land uit moet. Ook na die beslissing ging de man opnieuw de fout in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel