Eerste luierwinkel van Nederland geopend

ALMERE • Za 20 oktober 2018 | 16:10 • Zaterdag 20 oktober 2018 | 16:10

In de Almeerse Zadelmakerstraat is zaterdag BambooBaby, de eerste luierspeciaalzaak van Nederland, geopend. Wethouder Jan Hoek van Duurzame Ontwikkeling en Innovatie opende de winkel van Caroline Beelen. Zij won in september de wedstrijd 'Win je Winkel' van de ondernemersvereniging.

Beelen krijgt de 100 vierkante meter winkelruimte voor een periode van drie maanden, met een optie op nog eens drie maanden. Als de formule een succes is, krijgt ze een winkelpand elders in de straat aangeboden.

Minder uitstoot en restafval
BambooBaby verkoopt wasbare duurzame luiers. Beelen kwam op het idee daarvoor toen ze zwanger was van haar eerste kind. "Het gebruik, inclusief het wassen, geeft minder CO2-uitstoot, er is nauwelijks restafval en voor de productie is geen bomenkap nodig." Ze zette een webshop op en die bleek een gat in de markt te zijn. "Ik kan niet wachten ook een echte winkel te hebben. En waar kun je beter een winkel voor jonge ouders beginnen dan in een jonge en innovatieve stad waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat?", aldus Beelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel