De Jonge twijfelt over aanpak 'rondreizende criminelen' Kampen

DRONTEN • Zo 21 oktober 2018 | 12:20 • Zondag 21 oktober 2018 | 12:20

Scheidend burgemeester Aat de Jonge van Dronten is kritisch over de manier waarop buurgemeente Kampen bewoners van het azc Dronten wil aanpakken. De politie in Kampen zegt de handen vol te hebben aan asielzoekers die winkel- en fietsendiefstallen plegen. De Kamper burgemeester Bort Koelewijn wil daar een einde aan maken met onder meer gebiedsverboden.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken uit Aat de Jonge zijn bedenkingen. "Voor een winkeldiefstal kun je niet zo maar een gebiedsverbod opleggen, dat is niet te handhaven bij de rechter."

'Verdachten die niet bestonden'
De Jonge zegt met een cynische ondertoon dat hij blij is dat de politie in Kampen de overlast door azc-bewoners eindelijk gaat aanpakken. Hij wijst er op dat hij in het verleden een lijstje met acht namen van verdachten heeft gekregen uit Kampen. Vier bleken niet in het azc Dronten te wonen en de andere vier waren totaal onbekend, aldus De Jonge.

Hij waarschuwt voor stigmatisering van asielzoekers en verzet zich tegen het gebruik van termen als 'rondreizende criminelen', zoals zijn collega in Kampen deed.
De PVV en de VVD stellen Kamervragen over de overlast door stelende asielzoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel